Εξωδικαστικός: Ποιοι αποκλείονται και ποιοι όχι από «κούρεμα» και δόσεις – Τα νέα δεδομένα

Εξωδικαστικός: Ποιοι αποκλείονται και ποιοι όχι από «κούρεμα» και δόσεις – Τα νέα δεδομένα

«Μπλόκο» στις αναίτιες απορρίψεις για ρυθμίσεις από τράπεζες - Η «μαύρη βίβλος» των Τραπεζών για ρυθμίσεις χρεών και προστασία ολόκληρης της περιουσίας - Οδηγός επιβίωσης για «κόκκινους» δανειολήπτες

Screenshot_63
«Νέα ήθη» για την προστασία κάθε ευάλωτου δανειολήπτη που κινδυνεύει να χάσει όχι μόνο το σπίτι του, αλλά και ολόκληρη την περιουσία τους, εισάγει ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός. Όπως προβλέπει ο νέος Σταϊκούρα (Ν.5024 ΦΕΚ 41Α΄/24.02.2023) οι Τράπεζες και οι servicers ανακοίνωσαν ήδη δημόσια, τους πιθανούς λόγους για τους οποίους έχουν δικαίωμα να αρνούνται τις ρυθμίσεις που προτείνει η πλατφόρμα του Εξωδικαστικού μηχανισμού. Ανοίγει έτσι ο δρόμος, για όσους εκ των προτέρων γνωρίζουν πως δεν εμπίπτουν στη «μαύρη λίστα» των πιστωτών, να αξιοποιήσουν την προστασία από τα μέτρα κατάσχεσης που τους προσφέρει ο Εξωδικαστικός.

Οι λόγοι απόρριψης των πιστωτών είναι πλέον επισήμως αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους. Και όπως ορίζει πλέον ο νόμος «η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και η Ένωση Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (…υποχρεούνται να…) προσδιορίζουν τους λόγους µη συναίνεσης σε πρόταση ρύθµισης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης