Ιστορική συμφωνία του Ομίλου V Group με τη Διώρυγα του Σουέζ

Ιστορική συμφωνία του Ομίλου V Group με τη Διώρυγα του Σουέζ

Υπό το βλέμμα του πρωθυπουργού της Αιγύπτου και των αρμόδιων υπουργών, η Διώρυγα του Σουέζ και ο Όμιλος V Group του Βύρωνα Βασιλειάδη, έδωσαν τα χέρια και υπέγραψαν την ίδρυση της Antipollution Egypt

Διαφανεια2
Με την παρουσία του πρωθυπουργού της Αιγύπτου Mostafa Madbouly, του Ναύαρχου Ossama Rabiee, προέδρου της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, της Δρ. Yasmine Fouad, Υπουργού Περιβάλλοντος της Αιγύπτου, του κυρίου Tarek El Molla, υπουργού Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου, του κυρίου Walid Gamal El Din, προέδρου της Suez Canal Zone και της Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Κάιρο Δέσποινας Χασιρτζόγλου, υπογράφηκε η συμφωνία μεταξύ της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, του Ομίλου V Group και του Ελληνο- Αιγύπτιου επιχειρηματία Eric Adam.
Διαφανεια1

Οι όροι της συμφωνίας προβλέπουν τη σύσταση εταιρείας συλλογής και διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων με τη συμμετοχή της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ που θα εκπροσωπείται από τις εταιρίες Canal Rope Company και Suez Shipyard Company (δύο από τις εταιρείες της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ), του Ομίλου V Group (ιδιοκτήτη της εταιρείας Antipollution) και του Ελληνο-Αιγύπτιου επιχειρηματία Eric Adam, η συμβολή του οποίου έθεσε τα θεμέλια για την επίτευξη της συμφωνίας.

Κλείσιμο
Στο αρχικό στάδιο υλοποίησης του αναπτυξιακού πλάνου της Antipollution Egypt, προβλέπεται η δημιουργία μονάδων διαχείρισης αποβλήτων ενώ στο τελικό στάδιο προβλέπεται η δημιουργία μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και παραγωγής πράσινου υδρογόνου.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της παγκόσμιας ναυτιλίας, τα πλοία που διασχίζουν τη Διώρυγα του Σουέζ θα αποκτήσουν πρόσβαση σε υπερσύγχρονες υπηρεσίες υποδοχής λιμένος αλλά και τη δυνατότητα να περάσουν ένα καινοτόμο πράσινο-point με στόχο τη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης και τις μηδενικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. H διαδικασία θα βασίζεται στη σύγχρονη τεχνολογία και θα προσφέρει στα πλοία πρόσβαση σε πολύτιμα ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα αλλά και σε ψηφιακά «πράσινα» πιστοποιητικά.
Διαφανεια2
Υπό το βλέμμα του πρωθυπουργού της Αιγύπτου και των αρμόδιων υπουργών, η Διώρυγα του Σουέζ και ο Όμιλος V Group του Βύρωνα Βασιλειάδη έδωσαν τα χέρια και υπέγραψαν την ίδρυση της Antipollution Egypt

Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου χαρακτήρισε την Antipollution Egypt ως μια πολύ σημαντική προσθήκη στις υπηρεσίες της Διώρυγας του Σουέζ με πολλαπλά οφέλη για τα διερχόμενα πλοία και τις τοπικές κοινωνίες, η οποία ενσωματώνεται πλήρως στις προσπάθειες του Αιγυπτιακού κράτους να στηρίξει την οικονομία παρέχοντας ευκαιρίες απασχόλησης στους νέους.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η υπηρεσία συλλογής και διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων ενισχύει τις προσπάθειες για τη δημιουργία φιλικών προς το περιβάλλον δράσεων και την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης ενώ αποτελεί αποτέλεσμα της στρατηγικής που υιοθέτησε η κυβέρνηση για την ανάπτυξη της «Γαλάζιας Οικονομίας».

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι επικύρωσε τους στόχους του προγράμματος για τη «Γαλάζια Οικονομία» αλλά και το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της Διώρυγας του Σουέζ προς τον πράσινο μετασχηματισμό της ως «Πράσινη Διώρυγα» μέχρι το 2030 με ανακοινώσεις του μετά τη διοργάνωση του COP27 αλλά και των συναντήσεων του με την Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ. Η ίδρυση της Antipollution Egypt ήταν μέρος αυτού του στρατηγικού σχεδίου.

Ο Ναύαρχος Ossama Rabiee, Πρόεδρος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, επιβεβαίωσε ότι η Antipollution Egypt είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την πορεία της Διώρυγας του Σουέζ προς την πράσινη ανάπτυξη καθώς οι υπηρεσίες συλλογής στερεών και υγρών αποβλήτων, η ίδρυση μονάδας διαχείρισης αποβλήτων και η δημιουργία μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και παραγωγής πράσινου υδρογόνου, προάγουν την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο πρόεδρος του Ομίλου V Group Κύριος Βύρωνας Βασιλειάδης δήλωσε:
«Είμαι ενθουσιασμένος για τη σημερινή ημέρα αλλά κυρίως, γιατί η μεγαλύτερη Διώρυγα του κόσμου και ένας αληθινός γίγαντας της παγκόσμιας ναυτιλίας επέλεξε τον Όμιλο μας και την Ελληνική Antipollution για μια τόσο σημαντική επένδυση. Οι αξίες μας είναι κοινές καθώς υιοθετούμε με πράξεις τις Αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος, εφαρμόζοντας πρακτικές για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Αυτές οι αξίες θα είναι και η πυξίδα της Antipollution Egypt για την πορεία της στο μέλλον»

Ο κύριος Eric Adam δήλωσε:
«Μετά από μήνες συζητήσεων και προγραμματισμού, η υπογραφή σήμερα σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εταιρείας που θα παίξει σημαντικό ρόλο στη σύγχρονη εποχή της . Είμαι ενθουσιασμένος, καθώς η Antipollution Egypt είναι το προϊόν της συνεργασίας μεταξύ όχι μόνο δύο οργανισμών και εμένα, αλλά και μεταξύ δύο εθνών. Είμαι επίσης περήφανος που συνέβαλα στην οικοδόμηση μιας σύνδεσης μεταξύ των δύο εταιρειών που έχουν πλέον ενώσει τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα λαμπρό μέλλον μαζί. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τις εργασίες και να παρέχουμε στην παγκόσμια ναυτιλία υπερσύγχρονες λιμενικές εγκαταστάσεις υποδοχής, για πρώτη φορά στα νερά της Διώρυγας του Σουέζ»

Η συμφωνία υπεγράφη στο Μέγαρο του πρωθυπουργού της Αιγύπτου, από τον κύριο Yasser Abdel Latif Hegazy, πρόεδρο της Canal Rope Company, τον κύριο Ahmed Mohamed Reda Shendi, πρόεδρο της Suez Shipyard Company, τον κύριο Αναστάσιο Βούργα εκ μέρους του Ομίλου V Group και τον Ελληνο-Αιγύπτιο Επιχειρηματία Eric Adam.


Ειδήσεις σήμερα:

Πώς η Ρωσίδα κατάσκοπος έγινε «Μαρία Τσάλλα» χωρίς καμία ελληνική υπηρεσία να καταλάβει το παραμικρό

Θρίλερ στην Κω με Σουηδό ντίλερ κοκαΐνης - Πώς έφτασε στην Ελλάδα με διαβατήριο... ξαδέρφου του

Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στον Κηφισό με έναν τραυματία - Πού έχει κίνηση τώρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης