Έρχονται μεταφορές μικρών φορτίων στα νησιά με drones

Έρχονται μεταφορές μικρών φορτίων στα νησιά με drones

Συνεργασία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την Amazon Web Services και την Golden Cargo για μη επανδρωμένες πτήσεις με στόχο τις μικρομεταφορές εμπορευμάτων στο Αιγαίο

drones
Νέα σελίδα στις αερομεταφορές μικρών φορτίων στη νησιωτική χώρα εγκαινιάζει το υπουργείο Ναυτιλίας και Ναυτιλιακής Πολιτικής. Στόχος η μεταφορά μικρών, σε πρώτη φάση, φορτίων με drones σε διάφορα νησιά. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε η συνεργασία μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Golden Cargo και της Amazon Web Services.

Αρχικώς υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας για το project «Naxos Smart Island», από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, όπου συμμετέχει η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με την Amazon Web Services και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η πρωτοβουλία Naxos Smart Island έχει ως στόχο να δοκιμάσει καινοτομικές τεχνολογικές λύσεις αναπτύσσοντας «έξυπνες» λύσεις για το νησί της Νάξου, προκειμένου να υποστηρίξει φορείς όπως η δημόσια διοίκηση, η Αυτοδιοίκηση, τα λιμάνια, οι επιχειρήσεις ώστε εκείνοι με τη σειρά τους να παρέχουν καλύτερη ποιότητα ζωής και εξυπηρέτησης στην τοπική κοινωνία σε πολίτες και επισκέπτες.

Η δημιουργία ψηφιακών λύσεων συνδέεται με την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών, οι οποίες σε ένα νησί πολλαπλασιάζονται λόγω αντικειμενικών ή εγγενών δυσκολιών εξαιτίας της απομόνωσης.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ από τα «τιτιβίσματα» Πολάκη

Ο 36χρονος σκότωσε τον 45χρονο στην Ξάνθη επειδή τον θεώρησε «ρουφιάνο»

Survivor All Star: Η πρώτη υποψήφια προς αποχώρηση και οι... πανηγυρισμοί - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης