Έρευνα: Τι συμβαίνει με τις μαύρες σοκολάτες – Ποιες βρέθηκαν με υψηλά ποσοστά μόλυβδου και καδμίου

Έρευνα: Τι συμβαίνει με τις μαύρες σοκολάτες – Ποιες βρέθηκαν με υψηλά ποσοστά μόλυβδου και καδμίου

Πρόσφατη μελέτη της Consumer Reports αποδεικνύει ότι η μαύρη σοκολάτα σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι η πιο υγιεινή επιλογή, όπως αναφέρει το CNCB

chocolate-1312524_1920-768x514
Όσοι πιστεύατε ότι η μαύρη σοκολάτα είναι η πιο υγιεινή επιλογή, μια πρόσφατη μελέτη της Consumer Reports (CR) μάλλον θα σας απογοητεύσει καθώς αποδείχθηκε ότι ορισμένες περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες, όπως μόλυβδο και κάδμιο, όπως αναφέρει το CNCB.

Για τη μελέτη, η CR εξέτασε στις ΗΠΑ 28 μαύρες σοκολάτες για να μετρήσει τα επίπεδα των βαρέων μετάλλων που περιέχουν. Μόλυβδος και κάδμιο ανιχνεύθηκαν σε όλα τα προϊόντα, σύμφωνα με το CNCB.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης