“Όχι” Τρισέ σε επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας

“Όχι” Τρισέ σε επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας

Επιμένει ο κεντρικός τραπεζίτης στην εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών για τη λύση στο πρόβλημα του χρέους

“Όχι” Τρισέ σε επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας
Η αύξηση των επιτοκίων θα συμβάλει στη συγκράτηση του πληθωρισμού, δήλωσε ο Jean-Claude Trichet, εξηγώντας την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, ενώ ταυτόχρονα χαρακτήρισε τη σημερινή απόφαση "πολύ σημαντική".



Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την απόφαση της ΕΚΤ για την αύξηση των επιτοκίων, ο Trichet ανέφερε ότι η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ ήταν ομόφωνη, ενώ τόνισε ότι όλες ανεξαιρέτως οι χώρες θα επωφεληθούν από τη συγκράτηση του πληθωρισμού.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Ελλάδας, ο Trichet είπε:

"Αυτό που επαναλαμβάνουμε είναι ότι απορρίπτουμε την επιλεκτική χρεοκοπία". Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών, ότι η εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών δεν είναι εφικτή, ο Trichet τόνισε ότι η θέση της ΕΚΤ δεν αλλάζει, υπογραμμίζοντας ότι η συμμετοχή των ιδιωτών πρέπει να είναι εθελοντική, ενώ πρέπει να αποφευχθεί ένα πιστωτικό γεγονός.

Κλείσιμο
Ο Trichet ρωτήθηκε για τη βιωσιμότητα και τον αντίκτυπο των μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα, μετά τις συγκρούσεις των αστυνομικών δυνάμεων με τους διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας και δήλωσε ότι τα μέτρα αυτά είναι αποτέλεσμα της λανθασμένης πολιτικής που ακολουθήθηκε στο παρελθόν. "Τα οικονομικά προβλήματα θα διορθωθούν", υπογράμμισε.


Διαβάστε περισσότερα στο capital.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης