MSC: Επένδυσε $10 δισ. για την αγορά 263 container vessels

Αναδείχθηκε η πιο αξιόπιστη εταιρεία σε εκτέλεση δρομολογίων με ποσοστό 63,4%

Δέκα δισεκατομμύρια δολάρια έχει επενδύσει τα δύo τελευταία χρόνια η κορυφαία Liner εταιρεία, η MSC συμφερόντων του μεγιστάνα Τζιανλουίτζι Απόντε. Μέσα στα χρόνια της πανδημίας η ελβετο-ιταλικών συμφερόντων εταιρεία τακτικών γραμμών σκαρφάλωσε στην κορυφή της λίστας ξεπερνώντας τη δανέζικη Maersk και από τότε δεν ξανακοίταξε πίσω. Σύμφωνα με διεθνείς ναυλομεσιτικούς οίκους από τον Αύγουστο του 2020 η MSC έχει αγοράσει 263 μεταχειρισμένα-second hand πλοία, συνολικής μεταφορικής ικανότητας ενός εκατομμυρίου εμπορευματοκιβωτίων. Σύμφωνα με τη VesselsValue, το ακριβές ποσό που έχει δώσει υπολογίζεται στα 9.4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα, η MSC αναδείχθηκε η πιο αξιόπιστη εταιρεία σύμφωνα με εταιρεία αναλύσεων Sea-Intelligence η οποία παρακολουθεί τα δρομολόγια των Liner εταιρειών σε 34 εμπορικές διαδρομές.

Η αξιοπιστία των δρομολογίων της έφτασε το 63,4% και της Μaersk το 61,7%. Οι επόμενες οκτώ εταιρείες του Top 10 κατέγραψαν επιδόσεις μεταξύ 50%-60% ενώ τέσσερις είχαν ποσοστό 40%-50%. Ο μέσος χρόνος καθυστέρησης υποχώρησαν μέσα στον Νοέμβριο σε 5,04 μέρες.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Βασίλης Τόπαλος: 25χρονος Γεωργιανός με εμπειρία 200 αγώνων ο αντίπαλος του στο σπάρινγκ


Φρίκη στη Βέροια: Τη διαδρομή που ακολούθησε η 29χρονη αναζητούν οι Αρχές


Κορωνοϊός: Μέρες του 2019 ζει η Κίνα - Άγνωστος ο αριθμός νεκρών και νοσούντων από Covid-19
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr