LIVE

Κορωνοϊός

Μια ανατροπή κάθε εβδομάδα με τις ...ευλογίες της Εκκλησίας!

Μια ανατροπή κάθε εβδομάδα με τις ...ευλογίες της Εκκλησίας!

Ο Βενιζέλος είδε Ιερώνυμο και στη συνέχεια βλέπει Σόιμπλε - Μέσα στο καλοκαίρι  πρέπει να αλλάξουν τα πάντα σε 15 καυτά  μέτωπα

Σε αγώνα δρόμου για να γίνουν πράξη οι στόχοι του επικαιροποιημένου Μνημονίου έχει αποδυθεί ο υπουργός Οικονομικών.

Το πρωί συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να ζητήσει την στήριξη στον αγώνα  που δίνει η χώρα για να βγει από την κρίση. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν η αξιοποίηση των δεσμευμένων ακινήτων της Εκκλησίας και προς όφελος του πάσχοντος ελληνικού λαού, αλλά και το θέμα της έγκρισης θέσεων πρεσβυτέρων, που έχει ανάγκη η Εκκλησία.

«Είχα την ευκαιρία να δώσω απαντήσεις σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα και νομίζω ότι διαμορφώθηκε ένα κλίμα συναντίληψης και συστράτευσης. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος και πάρα πολύ ευτυχής, γιατί και μετά από τη συνάντηση αυτή, μπορούμε να κάνουμε πολύ συγκεκριμένα πρακτικά πράγματα, που θα ανακουφίσουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και θα στείλουν ένα μήνυμα σε όλη την ελληνική κοινωνία, αλλά και διεθνώς, ότι υπάρχει στη χώρα μας μία πανστρατιά, μία πραγματική εθνική συστράτευση» τόνισε ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε τη συνάντηση ωφέλιμη και τη συνεργασία πολύ εποικοδομητική.
«Όλοι οι Αρχιερείς έλαβαν το λόγο, δόθηκαν απαντήσεις σε θέματα ουσιαστικά και αυτά που αποβλέπουν στην πρόοδο» υπογράμμισε. Σε ερώτηση σχετικά με την επιστολή που έστειλε πριν από λίγες μέρες στον κ. Βενιζέλο με συγκεκριμένα αιτήματα, ο κ. Ιερώνυμος ότι τα θέματα αυτά τακτοποιήθηκαν ήδη.

Αφού έλαβε  την "ευλογία" της Εκκλησίας, θα αναχωρήσει για το Βερολίνο, όπου το βράδυ θα συναντήσει τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε. Το κυρίως "πιάτο" στο δείπνο Σόιμπλε-Βενιζέλου, θα περιλαμβάνει τα σκληρά μέτρα που επιβάλλει το μεσοπρόθεσμο, καθώς επίσης ο ρόλος των οίκων αξιολόγησης και το "μπλόκο" αυτοί έχουν στήσει στις προσπάθειες διευθέτησης του ελληνικού χρέους.

Την σκυτάλη  θα πάρει μετά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών που μία μέρα, την  Πέμπτη, θα έχει άλλο ένα τετ-α-τετ, με τον διάδοχο της Κριστίν Λαγκάρντ, νέο υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαρουά, με θέμα και πάλι την Ελλάδα. Στο Παρίσι εν συνεχεία θα παιχτεί και το μεγάλο παζάρι των κυβερνήσεων με τις τράπεζες, για τους όρους και τις εναλλακτικές υπό τις οποίες θα συμμετάσχουν εθελοντικά στο rollover του ελληνικού χρέους.  

Μία αλλαγή κάθε βδομάδα  

Επιστρέφοντας στην Αθήνα όμως, ο κ.Βενιζέλος  και συνολικά η κυβέρνηση καλούνται  να δώσουν μάχη με το χρόνο.

Το επικαιροποιημένο μνημόνιο που «συνοδεύει» την  εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου της τρόικας  ύψους 12 δισ. ευρώ, προβλέπει ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.

Στο "μίνι υπουργικό" που συγκάλεσε την Τρίτη, ο  κ.Βενιζέλος ζήτησε από όλους  τους υπουργούς να προωθήσουν άμεσα  μέτρα στους τομείς ευθύνης τους και να βγουν οι στόχοι στο επικαιροποιημένο μνημόνιο.  

Μέσα στο καλοκαίρι  πρέπει να περάσουν μέτρα και αποφάσεις  σε συνολικά 15 τομείς, μεταξύ των οποίων η αναμόρφωση του φορολογικού  μηχανισμού, ο έλεγχος των δαπανών  του κράτους, οι αλλαγές στη Δημόσια  Διοίκηση (ενιαίο μισθολόγιο κλπ.), η  εξυγίανση των ΔΕΚΟ, το συνταξιοδοτικό σύστημα, η αγορά εργασίας, η υγεία, οι κρατικές συμβάσεις και ο χρηματοπιστωτικός τομέας.

Μέχρι τέλος  του χρόνου θα πρέπει να έχουν γίνει  οι μεγάλες αλλαγές:

1.     Αποκρατικοποιήσεις: την Παρασκευή στις 11 Ιουλίου ο κ.Βενιζέλος θα πρέπει να ανακοινώσει στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ποιον προτίθεται η κυβέρνηση να ορίσει επικεφαλής στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεις. Το Ταμείο  πρέπει να συσταθεί τάχιστα, για να ξεκινήσουν αποκρατικοποιήσεις ύψους 1,7 δισ. ευρώ μέσα στο 2011. τα κράτη μέλη και η Τρόικα θα ορίσουν «παρατηρητές» στη διοίκηση του Ταμείου.

2.     Ακίνητη Περιουσία: μέσα στο μήνα πρέπει να έχει συσταθεί η Γενική Γραμματεία Real Estate Development. Τον Αύγουστο να υιοθετηθεί το πλάνο για τον τουριστικό τομέα (τουριστική κατοικία), με νομοσχέδιο για τις χρήσεις γης των ακινήτων της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα. Ως το φθινόπωρο θα είναι έτοιμο το νομικό πλαίσιο για την γρήγορη παραχώρηση γης και την ταχύτερη καταγραφή της ακίνητης περιουσίας.

3.     ΔΕΚΟ: Τον Ιούλιο η κυβέρνηση πρέπει να ετοιμάσει νομοσχέδιο για συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων, με στόχο να ψηφιστεί  μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Στο τρίτο τρίμηνο προβλέπεται η κατάργηση των πρώτων οργανισμών. Τότε πρέπει να είναι έτοιμο και το σχέδιο για νέες μειώσεις μισθολογικών και άλλων δαπανών και επανεξέταση των τιμολογίων, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να έχει μηδενίσει το έλλειμμα της και να κατατεθεί η έκθεση για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ.

4.     Φορολογικό σύστημα: κοσμογονικές αλλαγές έρχονται στις εφορίες. Το καλοκαίρι καταργούνται οι 200 από τις 280. Παράλληλα ετοιμάζεται νέο νομοσχέδιο για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα.

5.     Κρατικές δαπάνες: Τον Ιούλιο η κυβέρνηση πρέπει να ορίσει τα προσόντα και τις υποχρεώσεις των ελεγκτών που θα μπουν στα υπουργεία και να τους τοποθετήσει. Ως το Σεπτέμβριο θα δημιουργηθούν ειδικές διευθύνσεις για οικονομικές υποθέσεις σε όλα τα υπουργεία.

6.     Δημόσια Διοίκηση: Αλλάζουν τα πάντα στο σύστημα μισθολογικής και υπηρεσιακής εξέλιξης στο δημόσιο. Τον Σεπτέμβριο θα ισχύσει το νέο μισθολόγιο. Τον Ιούλιο η κυβέρνηση θέτει νέο πλαίσιο για μείωση του προσωπικού έως το 2015, καθώς και σύστημα παρακολούθησης, σε μηνιαία βάση, των στοιχείων εισόδου-εξόδου και μετατάξεων στο Δημόσιο.

7.     Δημόσιες Συμβάσεις: εντός του Ιουλίου θα συσταθεί Αρχή που θα διαχειρίζεται όλες τις προμήθειες στο Δημόσιο και θα στελεχωθεί μέσα στο καλοκαίρι.

8.     Κοινωνικές Μεταβιβάσεις: μέσα στο καλοκαίρι θα γίνει η αναθεώρηση των κοινωνικών παροχών και επιδομάτων.

9.     Συντάξεις: ως το Σεπτέμβριο πρέπει να ολοκληρωθούν οι μελέτες σε όλα τα επικουρικά ταμεία για να μειωθούν όπου είναι αναγκαίο οι συντάξεις. Τέλη Αυγούστου θα έχει αναθεωρηθεί και το καθεστώς των αναπηρικών συντάξεων.

10.  Υγεία: Το τρίτο τρίμηνο θα είναι έτοιμη η έκθεση για την ανακατάταξη του  προσωπικού στον χώρο της υγείας, και θα έχουν εγκατασταθεί ελεγκτές σε όλα τα νοσοκομεία.

11.  Τράπεζες : τον Ιούλιο η ΤτΕ μεταφέρει εξειδικευμένο προσωπικό στα τμήματα ελέγχου των τραπεζών. Επανδρώνεται το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Μέχρι το Σεπτέμβριο η ΤτΕ θα αναλάβει δράση να πιέσει τις τράπεζες που έχουν προβλήματα κεφαλαιακής επάρκειας, για να προχωρήσουν σε αυξήσεις κεφαλαίου και αναδιαρθρώσεις.

12.  Απασχόληση: Αλλάζει τον Ιούλιο η νομοθεσία για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας.  Τέλος Σεπτεμβρίου θα δημοσιευθεί μελέτη με την επίδραση που είχε το άνοιγμα των επαγγελμάτων στην ανταγωνιστικότητα και τις τιμές και να ετοιμασθεί προσχέδιο νόμου το οποίο τροποποιεί την νομοθεσία για την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων.

13.  Ανάπτυξη: Τον Ιούλιο παραδίδεται έκθεση για τη συνεισφορά του τουριστικού τομέα και του εμπορίου στην ανάπτυξη και την απασχόληση. Έρχεται και απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου για τις εξαγωγές.

14.  Ενέργεια: με νόμο ανατίθεται η διαχείριση των υδροηλεκτρικών αποθεμάτων σε ανεξάρτητη αρχή.

15.  Τεχνική Βοήθεια: μέσα στο γ΄τρίμηνο ξεκινά η παροχή τεχνικής βοήθειας από την Τρόικα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (28)

@αντικαθεστωτικος

Φτανει πια η καραμελα του κρυφου σχολειου. Δεν γουσταρω να πληρωνω μισθους στους παπαδες, και αμα θελουν να βαλουνε εισοδο στις εκκλησιες και οποιος θελει να πληρωνει, οπως εχουνε βαλει ταριφες στους γαμους τα βαφτισια, τις κηδειες, και ολα τα αλλα τρισαγια κλπ

Kokos

 ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ9 ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΜΑΣ ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΕΛΓΩΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥΣ!!!!!!! ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΕΛΛ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΙ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΓΚΑΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑ 40% (ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΤΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ 9 ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ 6/7)!!!!!!!!!! ΕΠΕΣΕ ΕΞΩ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ!!!!!!!!!!!

λιτσα κ.

 Βγείτε στις πλατείες μιλήστε με το κόσμο, νιώστε την απόγνωση του άνεργου με κανα 2 παιδιά και μετά πέστε του και θεωρίες για σωτηρίες, ευρώ και κόμματα. Πεστε του για συγκυβέρνήσεις ή κυβερνήσεις κομμάτων που το πρόγραμμα το προεκλογικό με την κυβερνητική πρασκτική έχει τόσο σχέση όσο η βούρτσα με ....τη Λούτσα. Κι αν μετρήσετε τους ψηφοφόρους του Πασοκ θα δείτε ότι είναι η ισχυρή πλειοψηφία. Απλά είναι πια πρώην ψηφοφόροι. Αυτός που τα'χει χάσει όλα δεν έχει να χάσει τίποτα ούτε από τη χρεωκοπία, το ευρώ, τη δραχμή. Γιαυτούς ποιος μιλάει ρε γαμώτο;;;; Αλλα πανευτυχείς όλοι είστε μες τη χαρά που άλλοι 150000 θα μείνουν στο δρόμο, γιατί είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Σε ποιο Θεό πιστεύετε εσείς που ο πόνος του γείτονα του φίλου του συμπολίτη σας γεμίζει χαρά. Οκ να σωθεί η Ελληνική Οικονομία, αλλά να μην έχουν πεθάνει πρώτα οι Έλληνες.

MAXIMOS

 ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ....ΤΟΤΕ ΟΣΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ...ΟΠΩΣ Ο ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΤΗΝ...ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΕΤΣΙ ΚΙ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ...ΛΟΥΦΑΞΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΕΙ ΕΥΧΕΣ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ...Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΦΤΙΑΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ..ΜΙΑ ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΜΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΙΜΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΟ ΕΚΘΙΚΗΘΗΚΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΔΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ....ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΡΑΞΑΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΕΞΩ....ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ....ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ....ΡΕ..

Dimitris Argirakis

 Na sas po kati. Enas arthrografos mia athlitikis efimeridas egrapse telos Maiou "Ma pou einai i Ekklisia na voeithisi?". An to kaloskeftite ehei dikio, mazi kai me aftous (kai ego mesa) pou theoro oti i Ekklisia, ehase mia polli megali efkairia na epanaprosdiorisei tin eikona tis apenanti sto elliniko thriskeftiko kai mi koino. As paroume to senario oti avrio i ekklisia ellege oti tha dosei ena meros apo ta 300 dissekkatomiria evro pou ehei stous logariasmous tis gia na xehreosei tin ellada. Ti tha ginotan? Apo tin plevra tou ellina politi aftomata tha afxanotan i pisti opote kai ta emmesa alla kai amesa esoda tis ekklisias. Apo tin plevra omos tou politikou mas sistimatos (kai edo einai to karfi) kati tetoio einai adianoito afou an ginotan tha ethete thema ekklisiastikis igemonias (an einai afti i sosti lexi), diladi kati san ton Makario stin Kipro. I endiamesi lisi einai loipon einai afti tis forologias.. Vasili Oikonomou, min mas les ollous ashetous kai amorfotous. I ekklisia eihe tin periousia tis polli prin dimiourgithi opoiodipote elliniko kratos.

Γιωργος Μπακουλας

 Το φαινόμενο της αμαρτίας της πολιτικής ζωής του τόπου, εδώ και χρόνια … παντού και επί-τόπου Με τον Ανδρέα … υπουργός να τα μπερδεύει τα πράγματα συνεχώς, Για πάρτη του … είναι αυτός ,και ότι δεν είναι δύσκολο να είναι πρωθυπουργός . Το φιάσκο μαρς του ο … Οτσαλάν γελοιοποιήθηκε και από τον Σημίτη καρατομήθηκε Πάει τον εξωτερικών, ανέλαβε ο εξ’ Αμερικανών ο ξενόφερτος και τέλος για αρχηγός . Αντί να παραιτηθεί … έβριζε τους πάντες κατά συρροή, εκεί που ήταν… δεν μιλούν ελληνικά αλλά αμερικάνικα και άλλα ευτράπελα . ότι ο Γιώργος δεν κάνει για τη διαδοχή, και πήρε τσάμπα την εντολή. Έδωσε – πήρε τσακώθηκε με πολλούς αλλά και με τη μαμά… άγρια και για τα καλά . Στην απέξω μετά … έκανε την ήτα ηρωική δεν τον έπαιρνε … δηλαδή . Ο γιος μου ο Γιωργάκης μου, και κάτσε καλά καημένε και τελειωμένε. Οι άλλοι στην εξουσία, και κύριος στην αλαζονεία, ότι εσείς τα φάγατε και εμείς τα χέσαμε ,αφού και τα δύο μεγάλα κόμματα είναι τα ίδια … σκατά . Πέρασε και το αργότερα και ήρθε το σήμερα , Αντιπρόεδρος ο λεγάμενος, που σε πονεί και που σε σφάξει ο αχόρταγος . Πρώτο βιολί στου Παπανδρέου τη ληστρική πολιτική , ενάντια του φτωχού λαού και του μεσαίου χώρου. Το ΚΚΕ δεν χρειάζεται να το αφανίσει , την ΝΔ για όφελος πολιτικό να τη βρίζει Το ΣΥΡΙΖΑ εξιλαστήριο θύμα να το κατασπαράξει και με το ΛΑΟΣ φίλοι κολλητοί και εντάξει. Οπου πάει θύελλα διαμαρτυρίας ξεσπάει με αυγά γιαούρτια και όλα τα λαχανικά κάθε τόσο πετάει και ένα βαρελότο κοπρίτες για διάφορους πολίτες… Για πες μας ποιοι είναι οι κλέφτες και οι πολιτικοί αλήτες . Μαζί τα φάγαμε φαίνεται ο άτυχος κληρονόμος , Πόσα πενήντα ακίνητα ; δεν έχει ο καημένος τίποτα . Δεν διόρισε κανένα ! ας μου το πει και μένα . Δεν είναι χρήσιμοι , τρομάρα του , οι στρατιωτικοί ! Εχει ρόλο τρομοκράτη στη κυβέρνηση , στο βουλευτή που θα αρνηθεί, ή θα αλλάξει γραμμή , και σατράπη για τον υπάλληλο τον απλό κόσμο , να τον πετάξει στο δρόμο . Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ενας δειλός κακός …και αποτυχημένος πρωθυπουργός που έχασε την ταυτότητα του οικιοθελώς . Από σοσιαλιστής … αριστερός , έγινε φασίστας ακροδεξιός ! Μας το έπαιξε στην αντιπολίτευση το παιδί του λαού … και ήταν αποπαίδι του φασισμού . Είκοσι μήνες στην εξουσία έφερε στους Έλληνες την οικονομική ασφυξία , τον πόνο και τη δυστυχία . Τώρα τον περιμένει η πλατεία για την μεγάλη του αλητεία Φαν απέναντι στα συμφέροντα της τρόικας , ναι στους δανειστές μας στους τοκογλύφους και στους μεγάλους του φίλους .

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΓΙΝΕ ΠΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΟΚΑΛΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΕΣ ΝΗΣΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΧΕΙ...ΡΕΨΕΙ ....ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ....ΘΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ...ΚΡΙΜΑ.. ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΤΙ ΕΥΧΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΖΗΤΙΑΝΟ ? Η ΣΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ? ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΞΑΝΑΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΟΥΜΕ ΝΑ ΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ...ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΥΧΕΣ...ΚΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΟΣΟ ΖΕΙ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ..ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΕΡΗ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΟΚΑΤΑΝΥΞΗ ..ΑΦΟΥ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ..

Θρασύβουλος

@Δημήτρης: Δημήτρη βλέπω η επιχειρηματολογία σου είναι πλουσιοτάτη: με αποκαλείς Ρε παν....κα (δεν ξέρω τι σημαίνει, μπορεί να είναι και καλό), με αποκαλείς χαϊβάνι μαζί με άλλους (στην τουρκική σημαίνει ζώο - κυριολεκτικά σκύλος, γάτα... έτσι λέει το google) KAI TO ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ;;;; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΚΠΟΙΗΘΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ;;;; ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΒΑΤΟΠΕΔΙΑ;;;; ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.... ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΙΑ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ;;; ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΛΩΣ ΧΑΙΒΑΝΙ.... ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΕΞΙΣΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΑΙΛΑΠΑ.. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΣ... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ;;; ΟΕΟ;;; Διονύση, ευχαριστώ για την ιστορική αναδρομή, είναι χρήσιμο να μαθαίνουμε. Τώρα όμως τι γίνεται;;;; Η κοινωνία δεν έχει φράγκο και η εκκλησία πλουτίζει (Εθνική Τράπεζα κ.α);;;; Θα βγει να μοιράσει και 100 γάλατα και θα το παίζει φιλεύσπλαχνη;;;; Στην πράξη να την δείξουν την αγάπη. Στα λόγια και εγώ σας αγαπώ όλους, χαϊβάνια και μή.....

Διονύσιος Βούτος

@ Θρασύβουλος | 06/07/2011 09:26 Γιατί δεν χαρίζουν την εκκλησία στους Γερμανούς να τελειώνουμε με τα μνημόνια; (....) Γιατί είναι ήδη Γερμανική και πως να τους χαρίσεις κάτι που είναι ήδη δικό τους .... Επειδή μερικοί σας είναι αδιανόητο να καταλάβετε πως η ιστορία δεν είναι αποσπασματική και πως όλα έχουν την συνέχειά τους μια συνέχεια που αγνοείτε , δεν σημαίνει πως τα πράγματα είναι και έτσι όπως έχουν παγιωθεί στο μυαλό σας .... Η Αυτοκέφαλη Εκκλησία δημιουργήθηκε από τον Βαβαρό τον Μάουερ το αντιβασιλέα του Όθωνα το 1836 και από τότε έχει τεθεί στην υπηρεσία των συμφερόντων που έλεγχαν τον τόπο και πριν την Οθωμανική Αυτοκρατορία όταν ήταν κάτω από την Φραγκική και Γοτθική κατοχή , μια κατοχή που είχε καταστρέψει τους Ρωμηούς και τους είχε επιβάλει δυσβάστακτους φόρους καλή ώρα όπως σήμερα .... Όλα τότε άνηκαν στους Φράγκους και κανείς Ρωμηός δεν είχε το δικαίωμα να επιχειρεί και να εμπορεύεται , καλή ώρα σαν και σήμερα , όλα τα Ορθόδοξα Μοναστήρια είχαν κατακαλυφθεί από τους Καπουτσίνους και είχαν διωχθεί οι Ορθόδοξοι κληρικοί , περίπου όπως σήμερα , μέχρι που επιτέλους ήρθαν οι Οθωμανοί και έδιωξαν τους λϋκους και αποκατάστησαν την Ορθόδοξη τάξη στα Μοναστήρια και κατάργησαν την φορολογία που ξεπερνούσε το 50 % , ρίχνοντας τον φόρο στο 10% ( δεκάτη) γιά όλους και επέτρεψαν στους Ρωμηούς και να εμπορεύονται και να επιχειρούν ελεύθερα , απελευθερώνοντας τους από την κατοχή και την σκλαβιά που τους είχε επιβάλει η Φραγκοκρατία ... Ο δε " Αντιβασιλέας " θα μπορούσαμε να τον πούμε , ο νούμερο δύο δηλαδή μετά τον Σουλτάνο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν πάντα Ρωμηός .... Και μια και το έφερε η κουβέντα , ΚΑΛΩ τους απογόνους του Προφήτη να κάνουν άμεσα πράξη την Αχταναμέ και να συνδράμουν τον Ίωνα με κάθε πρόσφορο μέσο τώρα που είναι σε μεγάλη ανάγκη και απειλείτε η ύπαρξή του από τους απογόνους εκείνων που μισούν θανάσιμα το γένος μου και το έχουν φέρει σε τέτοια απόγνωση ....

α.δ.

 ζητω ο σοσιαλισμος ,ζητω η αργεντινη της ευρωπης,ζητω στις μιζες και τις ρεμουλες απο το 1980,ζητω οι πατριωτες πρασινοι βουλευτες που εχουν και offshore με καραβια στην λιβερια....ολα με τον μισθο τους!!! ζητω οι μεταρρυθμισεις που κλεβουν συνταξεις,μισθους,φερνουν τον μεσαιωνα στα εργασιακα και στερουν ακομα και τις διακοπες των ελληνων για να πληρωνουμε ενα χρεος το οποιο δεν μας εχει πει ακομα κανεις που πηγαν τα λεφτα!!! ζητω η δημοκρατια ,η βουλη και το συνταγμα που καταργησαμε την λειτουργια τους για τα επομενα 30 χρονια...ζητω ο πρασινος πατριωτισμος ....λεφτα υπαρχουν κοροιδα!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης