Εστίαση και Φιλοξενία: Μείωση φορολογίας και στήριξη στο ενεργειακό ζητούν οι φορείς

Εστίαση και Φιλοξενία: Μείωση φορολογίας και στήριξη στο ενεργειακό ζητούν οι φορείς

Επιπρόσθετα, διευκολύνσεις στις προσκλήσεις προς τρίτες χώρες για εξεύρεση προσωπικού ζητούν οι ξενοδόχοι

estiasi
Τη στήριξη του τομέα Εστίασης και Φιλοξενίας ως πυλώνα του αναπτυξιακού σχεδιασμού της χώρας ζητούν απ’ την κυβέρνηση οι επτά φορείς της νεοσχηματισθείσας Συμμαχίας «Στηρίζω HORECA», που έχουν ως αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών και προϊόντων στον ευρύτερο τομέα φιλοξενίας και εστίασης. Πρόκειται για τους: Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕνΕΑΠ), Σύνδεσμο Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ), Σωματείο Επιχειρήσεων Εστίασης BARECA, Ένωση Bartenders Ελλάδος, και ο θεσμός Athens Bar Show.

Προτάσσοντας το γεγονός ότι οι κλάδοι εστίασης και φιλοξενίας αποτελούν τον δυναμικότερο τομέα της ελληνικής οικονομίας συνεισφέροντας πάνω απ’ το 5,5% του ΑΕΠ της χώρας την περασμένη χρονιά, όπως υπολογιστήκε απ’ τον ΙΟΒΕ, οι εκπρόσωποι των φορέων γνωστοποίησαν κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης χθες με δημοσιογράφους σειρά αιτημάτων τα οποία έχουν κοινοποιηθεί ήδη στην κυβέρνηση. Τα περισσότερα συγκλίνουν στην καλύτερη φορολογική αντιμετώπιση των επιμέρους κλάδων και δραστηριοτήτων όπως και στο καθολικό αίτημα της μεγαλύτερης στήριξης για την αντιμετώπιση του υψηλού ενεργειακού κόστους.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ. Γρηγόρης Τάσιος εστίασε σε τρία σημαντικά ζητήματα που όπως είπε επηρεάζουν αρνητικά τη δυναμική που έχει αναπτύξει ο κλάδος της φιλοξενίας.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Την Τετάρτη κρίνεται η προφυλάκιση της Καϊλή - Άνοιξε το «Κουτί της Πανδώρας» στις Βρυξέλλες

Οι καταθέσεις οδηγούν τέσσερις στον εισαγγελέα - Ο 15χρονος είπε για ασέλγεια από τον πατέρα Αντώνιο


Βροχές και καταιγίδες για σήμερα - Διαφωνούν οι μετεωρολόγοι για τον καιρό των Χριστουγέννων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης