Landis+Gyr: Η πολυεθνική που εξάγει το 98% των έξυπνων μετρητών που παράγει στην Κόρινθο

Landis+Gyr: Η πολυεθνική που εξάγει το 98% των έξυπνων μετρητών που παράγει στην Κόρινθο

Σχέδιο για παραγωγή φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων από το 2023 - Ποια είναι η ελβετική εταιρεία που διεκδικεί την προμήθεια 7.500.000 μετρητών του ΔΕΔΔΗΕ

landis1-768x554
Πίσω από το θρύλο της Ελβετικής Landis+Gyr που ιδρύθηκε το 1896 και κατασκευάζει εκατομμύρια έξυπνους μετρητές στο εργοστάσιο στην Κόρινθο, ξεδιπλώνεται τα τελευταία χρόνια ένα εντυπωσιακό story.

Στις εγκαταστάσεις του ελβετικού ομίλου που φέτος συμπληρώνουν μισό αιώνα ζωής στην ελληνική αγορά, βρίσκεται το κέντρο παραγωγής έξυπνων μετρητών για όλη την Ευρώπη, την Αφρική και την Μέση Ανατολή. Μάλιστα από την Ελλάδα, εξάγεται το 20% της παραγόμενης αξίας μετρητών στις ΗΠΑ παρά το γεγονός ότι ο όμιλος διαθέτει εργοστάσιο και στο Μεξικό. Η τεχνογνωσία του προσωπικού στην Κόρινθο σε τομείς, όπως ο σχεδιασμός και οι γραμμές παραγωγής, διαχέεται σε όλο τον όμιλο.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα έχουν μεταφερθεί από την Ελβετία οι γραμμές παραγωγής των βιομηχανικών μετρητών αλλά και οι γραμμές έξυπνων μετρητών από τη Βρετανία και πλέον η νέα μονάδα των μετρητών φυσικού αερίου, που κατασκευάστηκε εν μέσω πανδημίας μέσα σε χρόνο ρεκόρ έξι μηνών, εξάγει τα προϊόντα της στην Βρετανία, την Ιρλανδία, τη Σκωτία κ.α. Συνολικά 700.000 μετρητές φυσικού αερίου, οι οποίοι το 2023 θα υπερδιπλασιαστούν και θα φτάσουν το 1,5 εκατομμύριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης