Κρυπτονομίσματα: Δεν είχα σκοπό να εξαπατήσω, λέει ο Μπάνκμαν-Φριντ - «Μου έμειναν μόνο 100.000 δολάρια»

Κρυπτονομίσματα: Δεν είχα σκοπό να εξαπατήσω, λέει ο Μπάνκμαν-Φριντ - «Μου έμειναν μόνο 100.000 δολάρια»

Ο πρώην επικεφαλής του ανταλλακτηρίου FTX, που κατέρρευσε αφήνοντας καταχρεωμένους χιλιάδες επενδυτές, παραδέχτηκε ότι δεν του έμειναν καθόλου χρήματα

34762586283862-1280x854
Ο ξεπεσμένος «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, ο επικεφαλής του ανταλλακτηρίου FTX που έχασε μέσα σε λίγες ημέρες δισεκατομμύρια δολάρια, έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του από την παταγώδη χρεωκοπία του.

Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση των New York Times, αρνήθηκε ότι διέπραξε απάτη, αλλά παραδέχτηκε ότι δεν έχει σχεδόν καθόλου χρήματα. Οι δικηγόροι του, είπε ακόμη, ότι τον συμβούλευσαν να μην μιλά δημόσια, αλλά αυτός τους αγνόησε.

Στην εκδήλωση (η παρουσία του οποίου είχε ανακοινωθεί πριν από καιρό) ο Μπάκμαν-Φριντ μιλούσε από τις Μπαχάμες, αναφέρει το BBC.

Η κατάρρευση του FTX, που κάποτε άξιζε τουλάχιστον 32 δισ. δολάρια, τον Νοέμβριο έφερε χάος στις αγορές των κρυπτονομισμάτων.

Πολλοί επενδυτές δεν κατάφεραν να αποσύρουν τα κεφάλαια που είχαν επενδύσει, με αποτέλεσμα το FTX να χρωστά 3,1 δισ. δολάρια στους 50 μεγαλύτερους επενδυτές του.

Ο ίδιος, ο Μπάκμαν-Φριντ, είπε ότι δεν κατάφερε να αποσύρει τα χρήματά του, οπότε είναι πλέον «σχεδόν αδέκαρος». Του έχει μείνει μια πιστωτική με χρέος γύρω στα 100.000 δολάρια, ενώ πριν από ένα μήνα η περιουσία του υπολογιζόταν στα 15 δισ. δολάρια. Πάντως, οι εξηγήσεις που έδωσε για τις κινήσεις του ήταν ασαφείς.



Ειδήσεις σήμερα:

Κιβωτός του Κόσμου: Με εισαγγελική εντολή απαγορεύεται στον πατέρα Αντώνιο να πλησιάζει τις δομές

Μουντιάλ 2022: Μετά το παγκόσμιο κύπελλο το Κατάρ ονειρεύεται τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Γερμανός βουλευτής παράτησε σύντροφό του και τρία παιδιά για μία πρώην πορνοστάρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης