Ουέν Τζιαμπάο: «Όταν έχει η Ευρώπη προβλήματα, εμείς τείνουμε χείρα βοηθείας»

Ουέν Τζιαμπάο: «Όταν έχει η Ευρώπη προβλήματα, εμείς τείνουμε χείρα βοηθείας»

Ο πρωθυπουργός της Κίνας Ουέν Τζιαμπάο επανέλαβε, ότι η χώρα του έχει εμπιστοσύνη στην Ευρώπη και ειδικά στην ευρωζώνη, ενώ ανωτέρω γεωγραφική περιοχή δίνει μάχες, με σκοπό να ξεπεράσει την κρίση χρέους

Ουέν Τζιαμπάο: «Όταν έχει η Ευρώπη προβλήματα, εμείς τείνουμε χείρα βοηθείας»
Ο πρωθυπουργός της Κίνας Ουέν Τζιαμπάο επανέλαβε, ότι η χώρα του έχει εμπιστοσύνη στην Ευρώπη και ειδικά στην ευρωζώνη, ενώ ανωτέρω γεωγραφική περιοχή δίνει μάχες, με σκοπό να ξεπεράσει την κρίση χρέους, που πλήττει πολλά μέλη στην περιφέρεια της ευρωζώνης.

Ο κινέζος πρωθυπουργός, που έδωσε την Τρίτη συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο μαζί με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, επισήμανε ότι χώρα του -- η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον πλανήτη --, θα συνεχίσει να αγοράζει κρατικό χρέος σε κάποια κλίμακα (σ.σ.: κρατικά χρεόγραφα της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας), "ώστε να συνδράμει στη σταθεροποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας και να βοηθήσει στην ανάπτυξή της".

Κλείσιμο
"Όταν έχει η Ευρώπη προβλήματα, εμείς τείνουμε χείρα βοηθείας", δήλωσε ο κινέζος πρωθυπουργός, που χαρακτήρισε "προσωρινής φύσεως" τις οικονομικές δυσκολίες, που η Ευρώπη αντιμετωπίζει σήμερα. Υπογράμμισε τέλος ότι, "η Ευρώπη είναι αρκετά δυνατή, ώστε να κυριαρχήσει έναντι των τωρινών προκλήσεων".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης