Ο πλουσιότερος επιχειρηματίας στην Πολωνία: Πώς ο Μιχάλ Σολόβοφ έγινε δισεκατομμυριούχος

Ο πλουσιότερος επιχειρηματίας στην Πολωνία: Πώς ο Μιχάλ Σολόβοφ έγινε δισεκατομμυριούχος

Είναι το μεγαλύτερο αφεντικό στην Πολωνία με καθαρή περιουσία που ανέρχεται στα 5,7 δισ. - Περισσότεροι από 16.000 εργαζόμενοι απασχολούνται στον βιομηχανικό του όμιλο

Screenshot_333
O Μιχάλ Σολόβοφ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Πολωνία, έχει αφήσει το αποτύπωμά του, όχι μόνο στον κόσμο των επιχειρήσεων αλλά και στον αθλητισμό.

Γεννημένος στο Κιέλτσε της Πολωνίας το 1962, ο Μιχάλ Σολόβοφ είναι επιχειρηματίας, επενδυτής και επαγγελματίας οδηγός ράλι αυτοκινήτων. Σπούδασε στο τεχνολογικό πανεπιστήμιο του Κιέλτσε και στη συνέχεια, ξεκίνησε να εργάζεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις έως ότου κατάφερε να συγκεντρώσει το απαραίτητο κεφάλαιο για να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση.

Αυτή τη στιγμή, ελέγχει πολλές εταιρείες καθώς και μεγάλα εργοστάσια με δραστηριότητα σε περισσότερες από 60 χώρες σε 6 ηπείρους. Ο Σολόβοφ είναι το μεγαλύτερο αφεντικό στην Πολωνία. Περισσότεροι από 16.000 εργαζόμενοι απασχολούνται στον βιομηχανικό του όμιλο.

Υπήρξε ο μεγαλύτερος Πολωνός επενδυτής μέχρι το 2017, όταν και αποφάσισε να αποσύρει τις μεγάλες εταιρείες του από το Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το therichest, η καθαρή περιουσία του γνωστού επιχειρηματία εκτιμάται στα 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Σολόβοφ έχει μόνο μία κόρη, την Καρολίνα η οποία είναι τόσο παθιασμένη με το ράλι αυτοκινήτων όσο και ο πατέρας της.

Κλείσιμο
Δημιουργώντας μία αμύθητη περιουσία
Ο Σολόβοφ ίδρυσε την πρώτη του εταιρεία, Miltex Construction Enterprise στην Πολωνία στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Η Miltex αργότερα, έγινε μια από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας. Στη συνέχεια, ο επιχειρηματίας ασχολήθηκε ενεργά με το χρηματιστήριο Βαρσοβίας, διαπραγματεύοντας τα κέρδη του από τη Miltex.

Παράλληλα, ο Πολωνός προχώρησε στην αγορά μετοχών της Dwory, μιας εταιρείας χημικών. Χρηματοδότησε την επέκτασή της με δάνεια που απέκτησε εκμεταλλευόμενος τα χαμηλά επιτόκια εκείνης της εποχής. Αργότερα, θα εξαγόραζε τη Dwory εταιρεία η οποία σήμερα, ονομάζεται Synthos Green Energy SA.

ΠΗΓΗ: NEWMONEY
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης