Ναυπηγεία Ελευσίνας: Υπογράφεται σήμερα η συμφωνία εξυγίανσης

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Υπογράφεται σήμερα η συμφωνία εξυγίανσης

Σε 3-4 μήνες αναμένεται η δικαστική απόφαση επικύρωσης - Mέσα στο 2023 τα Ναυπηγεία Ελευσίνας μετά από μια δεκαετία απουσίας θα αρχίσουν να υποδέχονται πλοία της ποντοπόρου ναυτιλίας στις δεξαμενές τους

nafpigia
Αρχίζει από σήμερα η αντίστροφη μέτρηση για την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Στις 13:30 στο Υπουργείο Ανάπτυξης υπογράφεται η συμφωνία εξυγίανσης η οποία στη συνέχεια ίσως και αύριο κατατεθεί στο Δικαστήριο προς επικύρωση. Η δικαστική απόφαση αναμένεται σε 3-4 μήνες.

Διαφαίνεται, σύμφωνα με οικονομικούς κύκλους ότι μέσα στο 2023 τα Ναυπηγεία Ελευσίνας μετά από μια δεκαετία απουσίας θα αρχίσουν να υποδέχονται πλοία της ποντοπόρου ναυτιλίας στις δεξαμενές τους αφού από ότι λένε οι ειδικοί προηγηθεί ένα τεράστιο έργο αποκατάστασης, αναβάθμισης και επιστροφής τους στην επιχειρησιακή λειτουργικότητα.

Οπως έχει επισημάνει ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης η διάσωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας είναι πολύ σημαντική καθώς τα βάρη του ξεπερνούν τα 432 εκατ. ευρώ, αφορά 600 εργαζόμενους, δραστηριοποιείται σε μια πολύ μεγάλη περιοχή, συνολικά τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία της χώρας όπου και ένα τμήμα της έχει σχέση με τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

The Crown - Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι: Ποια είναι η ηθοποιός που υποδύεται την πριγκίπισσα Νταϊάνα


Καιρός: «Ανοιξιάτικο» σκηνικό σήμερα - Χαλάει από το Σάββατο


Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Επιχείρηση «επανεκκίνησης» από τον Μπάιντεν μετά την κάλπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης