Νέο αρνητικό ρεκόρ για το ευρώ, κατρακυλάει στο $0,97

Νέο αρνητικό ρεκόρ για το ευρώ, κατρακυλάει στο $0,97

Το κοινό νόμισμα εμφανίζει πτώση κατά σχεδόν 1% - Σε νέο χαμηλό 37 ετών η στερλίνα

euro_dollar_xr
Σε νέο χαμηλό 20 ετών –και συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο του 2002– διολισθαίνει το ευρώ, καθώς οι ανησυχίες για τον κίνδυνο άμεσης ύφεσης στην Ευρωζώνη «διώχνουν» τους επενδυτές από τα ευρωπαϊκά assets.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κοινό νόμισμα εμφανίζει πτώση κατά σχεδόν 1% (-0,95%) και κατρακυλάει στο 0,9741 δολάριο, καταρρίπτοντας ακόμη ένα αρνητικό ρεκόρ (το προηγούμενο χαμηλό 20ετίας ήταν το $0,98). Ως αποτέλεσμα οι σωρευτικές απώλειες εντός του 2022 διευρύνονται πλέον στο -16%.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1985 διολισθαίνει, από την πλευρά της, η βρετανική λίρα, η οποία χάνει το κρίσιμο επίπεδο του 1,11 δολαρίου, καθώς βρίσκεται στο -1,9% και το $1,10.

Το νέο μπαράζ ρευστοποιήσεων προκλήθηκε από τη συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, μια εξέλιξη η οποία ενισχύει τα σενάρια περί επικείμενης ύφεσης στη Γηραιά Ήπειρο. Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης PMI της S&P Global κατέγραψε περαιτέρω πτώση τον Σεπτέμβριο, αντανακλώντας την αδύναμη «υγεία» της οικονομίας. Στη Γερμανία δε, η συρρίκνωση ήταν ακόμη μεγαλύτερη.

Αυτή τη στιγμή, το ευρύτερο κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές είναι εξόχως αρνητικό, όπως αποτυπώνεται τόσο στις μετοχές όσο και στα ομόλογα, καθώς οι αναλυτές φοβούνται τον κίνδυνο μιας άμεσης επιστροφής στην ύφεση. Κι οι λόγοι ανησυχίας είναι αρκετοί.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Ο γιος του Μπάιντεν κάνει νεροτσουλήθρα γυμνός και διασκεδάζει με πόρνες

Με μεσολάβηση Αμπράμοβιτς απελευθερώθηκαν οι Βρετανοί αιχμάλωτοι των Ρώσων – Η «βασιλική» πτήση με ιδιωτικό τζετ

25χρονος ομολόγησε τη δολοφονία του 52χρονου στη Καβάλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης