Fuel Pass 2: Πότε λήγει η άυλη ψηφιακή κάρτα

Fuel Pass 2: Πότε λήγει η άυλη ψηφιακή κάρτα

Έως 1η Σεπτεμβρίου η υποβολή αιτήσεων - Όλη η διαδικασία

FUELPASS
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία καταβολής των ποσών στους δικαιούχους του Fuel Pass 2 για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο ενώ η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Αυτή τη φορά όσοι από τους δικαιούχους επιλέξουν τη ψηφιακή κάρτα, το επίδομα που θα λάβουν θα είναι υψηλότερο κατά 15 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το ύψος της επιδότησης ανέρχεται: 

- 100 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει το ποσό να κατατεθεί στον τραπεζικό του λογαριασμό, το ύψος της επιδότησης  πέφτει σε 85 ευρώ.

- 80 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. 

-70 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στα 55 ευρώ το ποσό, σε περίπτωση που επιλέξει την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. 


Κλείσιμο
- 60 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ποσό μειώνεται στα 45 ευρώ αν ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Η είσοδος του δικαιούχου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω gov.gr πραγματοποιείται με τους κωδικούς Taxisnet, ενώ η ιστοσελίδα για την υποβολή της αίτησης είναι https://vouchers.gov.gr/

Μέχρι πότε η άυλη ψηφιακή κάρτα

Προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι επέλεξαν την άυλη ψηφιακή κάρτα καθώς όπως αναφέρει το ΦΕΚ το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα, δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς καυσίμων και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο, εκτός των ανωτέρω ή η ανάληψή του.

Παράλληλα, η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.10.2022, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.

Τέλος, η χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται μέσω συσκευής, η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών (Web/Virtual POS).



Ειδήσεις σήμερα:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Κάνει μπάνιο σε... πάγο μετά τον χαμένο τελικό στο Σινσινάτι

Χιου Τζάκμαν: 39 εκατ. δολάρια για το παλάτι του στο Μανχάταν

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, πού θα δούμε χαλάζι και κεραυνούς μέσα στον Αύγουστο!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης