Πληρωμές: Τι αλλάζει με το πλαστικό και ψηφιακό χρήμα στις διακοπές

Πληρωμές: Τι αλλάζει με το πλαστικό και ψηφιακό χρήμα στις διακοπές

Περισσότερα από 650.000 POS βρίσκονται πλέον σχεδόν παντού σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, από μόλις 150.000 πριν μερικά χρόνια

karta
Μετρητά, ταχυδρομικές επιταγές, μεταφορές χρημάτων από τραπεζικά καταστήματα σε εργάσιμες ημέρες και ώρες, όταν υπήρχε ανάγκη, έχουν συνδυαστεί με τις καλοκαιρινές διακοπές για τις μεγαλύτερες γενιές. Η τελευταία όμως δεκαετία ήταν ικανή να αλλάξει τα πάντα και οριστικά στον τομέα πληρωμών και συναλλαγών, τόσο στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών όσο και γενικότερα. «Ελάχιστοι είναι πλέον εκείνοι που χρησιμοποιούν μετρητά για τις αγορές τους, ακόμη και εάν πρόκειται για μερικά αναψυκτικά ή και ένα μπουκαλάκι νερό. Οι περισσότεροι πλέον Έλληνες και επισκέπτες από κάθε μεριά του κόσμου, χρησιμοποιούν τις χρεωστικές τους κάρτες. Την ίδια στιγμή αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς και οι πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων και γενικότερα κινητών συσκευών που έχουν ενσωματώσει τις κάρτες, δηλαδή μέσω των ψηφιακών πορτοφολιών”, αναφέρει διαχειριστής μικρού σούπερ μάρκετ από την Σαντορίνη. “Ελάχιστα καταστήματα πλέον δεν διαθέτουν POS. Το πλαστικό και ψηφιακό χρήμα κυριαρχεί”, προσθέτει.

Τα νούμερα τον επιβεβαιώνουν καθώς περισσότερα από 650.000 POS βρίσκονται πλέον σχεδόν παντού σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, από μόλις 150.000 πριν μερικά χρόνια: σε αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, στο μετρό, στα πλοία, σε ταξί και σε κάθε είδους επιχείρηση κάθε μεγέθους από περίπτερα μέχρι αλυσίδες σούπερ μάρκετ και λιανεμπορίου. Συνοδεύοντας με αυτόν τον τρόπο τον επισκέπτη σε κάθε του βήμα.

Την ίδια στιγμή ο συνολικός αριθμός των ενεργών καρτών πληρωμών σε κυκλοφορία στην χώρα μας στο τέλος του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) ανήλθε σε 19,7 εκατ., αυξημένος κατά 6% σε σχέση με το 2020. 

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ο Μπόρις Τζόνσον νοίκιασε αυτοκίνητο για να ανακαλύψει της ομορφιές της Εύβοιας - Τα δώρα που παρέλαβε

Πέτρος Λεβούνης: Το «παιδί του Πειραιά» έγινε πρόεδρος των Aμερικανών ψυχιάτρων


Γυναίκα από την Κω βγάζει στο … «σφυρί» τουρκική νησίδα ανοιχτά της Αλικαρνασσού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης