Φορολογικές δηλώσεις: Δίμηνη παράταση ζητεί το Οικονομικό Επιμελητήριο

Φορολογικές δηλώσεις: Δίμηνη παράταση ζητεί το Οικονομικό Επιμελητήριο

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 5,08 εκατομμύρια δηλώσεις

eforia-taxeis
Στοίχημα με το χρόνο αλλά και τους λογιστές φαίνεται να έχουν βάλει το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων καθώς κατά την τελευταία άτυπη ενημέρωση λήγει η καταληκτική προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων  στις 29 Ιουλίου και άλλη παράταση, μέχρι όσα έχουν γίνει γνωστά,  δεν θα δοθεί.

Παρά το γεγονός ότι απομένουν εννέα ημέρες για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος από φυσικά και νομικά πρόσωπα και της τρίτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, δεν έχουν υποβληθεί 1,3 εκατ. δηλώσεις. Ηδη οι λογιστές ζητούν την παράταση της προθεσμίας, κάτι που βρίσκει σύμφωνο και το Οικονομικό Επιμελητήριο. Συγκεκριμένα, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρός του Κωνσταντίνος Κόλλιας στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, την οποία κοινοποιεί στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων, ζητεί μετάθεση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΟΕΕ, πατώντας ΕΔΩ.

Η υποχρέωση για ταυτόχρονη διεκπεραίωση των διαδικασιών υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, για λογαριασμό εκατομμυρίων φορολογουμένων, και της υποβολής των παραστατικών των εσόδων στην πλατφόρμα myData, για λογαριασμό εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, καθιστά ήδη από τώρα ανεπαρκή την παράταση των 29 ημερών που έδωσε το ΥΠΟΙΚ στην προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων εισοδήματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ικανοποίηση για την ανταπόκριση του μηχανισμού και αυτοψία στις πληγείσες περιοχές

Δυο πυρκαγιές ξεκίνησαν σχεδόν ταυτόχρονα στην Πεντέλη - Κανένα ενεργό μέτωπο σε Μέγαρα και Σαλαμίνα

Ρωσία: Ανοιξε τις κάνουλες του Nord Stream 1 - Ροή «με το σταγονόμετρο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης