Κουπόνια παγίων δαπανών: Τελευταία ευκαιρία για συμψηφισμό κάθε οφειλής προς Εφορία – Ταμεία

Κουπόνια παγίων δαπανών: Τελευταία ευκαιρία για συμψηφισμό κάθε οφειλής προς Εφορία – Ταμεία

Διευρύνθηκε η λίστα των δαπανών που μπορούν να καλυφτούν από τα voucher

foroi
Εκπνέει σήμερα η προθεσμία που έχουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που δικαιούνται τα πιστωτικά «κουπόνια» των παγίων δαπανών να τα «εξαργυρώσουν» για την πληρωμή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι οτι, πρόσφατα, διευρύνθηκε η λίστα των δαπανών που μπορούν να συμψηφιστούν. Με τη νέα απόφαση δίνεται η δυνατότητα, η ενίσχυση να συμψηφισθεί (πέραν των οφειλών στη φορολογική διοίκηση και τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία) και με επιπλέον φορολογικές οφειλές ή από κάθε άλλο τέλος, εισφορά, πρόστιμο, χρηματική κύρωση που αποτελούν έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, οι οποίες οφειλές έχουν βεβαιωθεί στη φορολογική διοίκηση μέχρι 30 Ιουνίου 2022. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα να συμψηφισθούν και οφειλές στο ΚΕΑΟ.

Προϋπόθεση για τη χρήση των κουπονιών είναι οι δικαιούχοι να έχουν δηλώσει στην πλατφόρμα mybusinessSupport της ΑΑΔΕ το ποσό της κρατικής ενίσχυσης που θα χρησιμοποιήσουν για την έκπτωση των τρεχουσών φορολογικών οφειλών ή επόμενων (φόρος εισοδήματος 2022 ή ΕΝΦΙΑ 2022) καθώς και το ποσό της ενίσχυσης για την πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών.

Η ΑΑΔΕ πραγματοποιεί τους συμψηφισμούς με την εξής διαδικασία:

Βήμα 1: Για τις επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει αίτηση χορήγησης στην πλατφόρμα «myBusinessSupport», προσδιορίζοντας το ποσό που επιθυμούν να διατεθεί για την εξόφληση φορολογικών οφειλών, από την επόμενη ημέρα της υποβολής της αιτήσεων, ελέγχεται καθημερινά από την ΑΑΔΕ, με αυτοματοποιημένο τρόπο, εάν οι δικαιούχες επιχειρήσεις εμφανίζουν στο TAXIS οφειλές φόρων (φόρος εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ και λοιποί φόροι) που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν.
Βήμα 2: Σε περίπτωση που η επιχείρηση έχει τέτοιες οφειλές, οι οφειλές αυτές εξοφλούνται αυτόματα με το ποσό επιδότησης παγίων δαπανών που δικαιούται η επιχείρηση, μέχρι την εξάντληση του ποσού αυτού.

Κλείσιμο
Η πλατφόρμα «myBusinessSupport» παρέχει διαρκή ενημέρωση στις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στην επιδότηση παγίων δαπανών για το αρχικό ποσό που η επιχείρηση επέλεξε να διαθέσει για την εξόφληση των φορολογικών οφειλών, τις υποχρεώσεις που έχουν εξοφληθεί με το ποσό της επιδότησης παγίων δαπανών (είδος φόρου, χρόνος εξόφλησης) αλλά και το υπόλοιπο διαθέσιμο προς εξόφληση ύψος των φορολογικών οφειλών της επιχείρησης.


Ειδήσεις σήμερα:

Σήμερα η εισαγγελική αγόρευση στη δίκη για τη δολοφονία της Ζέμπερη – Πιθανή η έκδοση απόφασης

Καιρός: Μπουρίνι από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά και η θερμοκρασία στα ύψη

Η Γουινόνα Ράιντερ σε μια κατάθεση ψυχής: Ο χωρισμός με τον Ντεπ, η ψυχοθεραπεία, η κλοπή και η λύτρωση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης