Εγκρίθηκε η μεγάλη επένδυση ύψους €840 εκατ. στη Σαρωνίδα

Εγκρίθηκε η μεγάλη επένδυση ύψους €840 εκατ. στη Σαρωνίδα

Η νέα στρατηγική επένδυση ύψους 840 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 800 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία της ενώ κατά την κατασκευαστική περίοδο του έργου αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 1.200 θέσεις εργασίας

saronida
Την έγκριση της νέας στρατηγικής επένδυσης ύψους 840 εκατ. ευρώ στη Σαρωνίδα ενέκρινε σήμερα, 22/6/2022 η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. Πρόκειται για την επένδυση «SARONIDA OLYMPOS GOLF PROJECT» της εταιρείας «ΒΗΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.», στην περιοχή της Σαρωνίδας Αττικής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου ανάπτυξης η νέα στρατηγική επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 800 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία της ενώ κατά την κατασκευαστική περίοδο του έργου αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 1.200 θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

Αναλυτικότερα, η επένδυση αφορά στην τουριστική αξιοποίηση ακινήτου στην περιοχή της Σαρωνίδας. Αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου είναι η δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος, με γήπεδο golf, ελικοδρόμιο, τουριστικό χωριό, τουριστικό λιμένα καθώς και εγκαταστάσεις παραγωγής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή μονάδας διαχείρισης στερεών αποβλήτων, αφαλάτωσης και βιολογικού καθαρισμού λυμάτων. Πρόκειται για ένα νέο αναβαθμισμένο και εξειδικευμένο τουριστικό προϊόν ολοκληρωμένης και πολυσύνθετης τουριστικής ανάπτυξης, πλήρως ενσωματωμένης στο περιβάλλον, εναρμονισμένης στις αρχές της «πράσινης» λειτουργίας των επιχειρήσεων με σχεδόν μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση Le Figaro για τις τουρκικές προκλήσεις: Το φιτίλι καίει ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα

«Ο 42χρονος έβγαλε το μαχαίρι και τον σκότωσε» λέει αυτόπτης μάρτυρας για τη δολοφονία στην Ξάνθη

Αυτός είναι ο 22χρονος που μαχαίρωσε ιδιοκτήτρια καταστήματος στο Μενίδι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης