ΑΠΕ: «Ξεκλειδώνουν επενδύσεις άνω των 10 δισ. στις ανανεώσιμες πηγές

ΑΠΕ: «Ξεκλειδώνουν επενδύσεις άνω των 10 δισ. στις ανανεώσιμες πηγές

Εντός των ημερών προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πράσινη ανάπτυξη - Ποιες είναι οι μεγάλες παρεμβάσεις του νέου θεσμικού πλαισίου, νομοθετούνται τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας και ανοίγει ο δρόμος για τα υπεράκτια φωτοβολταϊκά

απε
Με στόχο μέχρι το 2030 η συνολική εγκατεστημένη ισχύς από ΑΠΕ να φτάσει τα 25 γιγαβάτ, ξεκινά η υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού για την επιτάχυνση και απλοποίηση του αδειοδοτικού πλαίσιου που θα άρει τα εμπόδια για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων της ενεργειακής μετάβασης.

Σήμερα, η εγκατεστημένη ισχύς των έργων προσεγγίζει τα 9 γιγαβάτ και εκτιμάται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ότι θα απαιτηθούν τουλάχιστον 12 γιγαβάτ νέων έργων που θα κινητοποιήσουν επενδύσεις που υπολογίζονται σε 10 δις. ευρώ τα επόμενα χρόνια.

Εντός των ημερών αναμένεται να υποβληθεί από το ΥΠΕΝ για ψήφιση στην βουλή το σχέδιο νόμου που αλλάζει ριζικά τον τρόπο αδειοδότησης και θα δίνει μεγαλύτερη ευελιξία στα νέα έργα αλλά και στις τεχνολογίες της αποθήκευσης ενέργειας που θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στο δρόμο για την απανθρακοποίηση.
Η κυβέρνηση δίνει μεγάλη προτεραιότητα στην επιτάχυνση του σχεδιασμού για τις ΑΠΕ που θα έχει τρεις βασικούς στόχους. Πρώτον, την μείωση του μέσου χρόνου αδειοδότησης νέων έργων σε 14 μήνες από 5 χρόνια που είναι τώρα, δεύτερον την ανάπτυξη έργων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με εγκατεστημένη ισχύ τουλάχιστον 3,5 GW έως το 2030 και τρίτον, την αύξηση της χωρητικότητας στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας για την ένταξη περισσότερων μονάδων ΑΠΕ και την προώθηση του ενεργειακού συμψηφισμού.





Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr 




Ειδήσεις σήμερα:

Αγίου Πνεύματος: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα καταστήματα και σούπερ μάρκετ


Κρήτη: «Έχει ξυπνήσει ο γιος σου και σε περιμένει» - Τα σπαρακτικά λόγια της γυναίκας του 22χρονου που δολοφόνησε ο 45χρονος


Ευλογιά των πιθήκων - Παγώνη: Η νόσος κρατάει 4 εβδομάδες, χρειάζεται καραντίνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης