Στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες οι AΠΕ της Volterra

Στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες οι AΠΕ της Volterra

ΔΕΗΑΝ: Αύξηση κεφαλαίου 150 εκατ. και εξαγορά 110 MW από την Volterra

103058608_l
Σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 150 εκατ. ευρώ προχώρησε η ΔΕΗ Ανανεώσιμες με σκοπό την κεφαλαιακή της ενίσχυση ενόψει της χρηματοδότησης του επιχειρηματικού της σχεδίου και της απόκτησης του χαρτοφυλακίου έργων της Volterra.

Η ΔΕΗΑΝ αποκτά έργα άνω των 110 MW, που θα συμβάλλουν στη σημαντική αύξηση του συνολικού χαρτοφυλακίου της αλλά και στη διαφοροποίησή του με προσθήκη μεγάλου μέρους αιολικών πάρκων.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες εξαγοράζει το 55% των μετοχών της Volterra K-R ΑΕ και της Volterra ΛΥΚΟΒΟΥΝΙ ΑΕ, στις οποίες είναι ήδη μέτοχος σε εκάστη εταιρεία κατά 45%. Η Volterra K-R ΑΕ και η Volterra ΛΥΚΟΒΟΥΝΙ ΑΕ κατέχουν εν λειτουργία αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 69,7MW στην Αιτωλοακαρνανία και τη Βοιωτία.

Επίσης, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες εξαγοράζει το 100% της Ηλιοφάνεια ΑΕ η οποία κατέχει ένα εν λειτουργία φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 2,7 ΜW στη Βοιωτία, καθώς και τις εταιρείες Volterra ΔΟΥΚΑΣ ΑΕ και Volterra ΚΟΥΚΟΥΛΙ ΑΕ που έχουν στην κατοχή τους αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 39,5ΜW, των οποίων η κατασκευή πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα. Η συναλλαγή αντιστοιχεί σε Αξία Επιχείρησης (Enterprise Value) ύψους €133 εκατομμυρίων.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Η έκθεση DNA δείχνει ποιοι είχαν ενεργό ρόλο στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Τα κίνητρα για εξοικονόμηση ενέργειας σε Δημόσιο και νοικοκυριά

Στο 50% των ολοήμερων σχολείων η επέκταση ωραρίου έως τις 17:30 - Διορισμοί εκπαιδευτικών και το καλοκαίρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης