«Ξέσπασμα» στη Wall Street: Ενισχύθηκε 1,33% ο Dow Jones - Πρωταγωνιστής ο Nasdaq

«Ξέσπασμα» στη Wall Street: Ενισχύθηκε 1,33% ο Dow Jones - Πρωταγωνιστής ο Nasdaq

Ο S&P 500 κέρδισε 1,84% - Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 2,69%

main_wall_again
Τέλος στις δύο διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις έβαλε η Wall Street κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τους δείκτες να πραγματοποιούν ανοδικό ξέσπασμα, ενώ πρωταγωνιστικός ήταν ο ρόλος του Nasdaq.

Παρά τα ισχυρά επίπεδα ανόδου, οι traders εξακολουθούν να ανησυχούν για τις επιπτώσεις της ποσοτικής σύσφιγξης και των αυξημένων επιτοκίων, ενόσω ο πληθωρισμός παραμένει σε δυσθεώρητα επίπεδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 434 μονάδες ή 1,33% στις 33.248 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 1,84% στις 4.174 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 2,69% στις 12.316 μονάδες.

Ο αντιπρόεδρος της Fed Λίελ Μπρέιναρντ δήλωσε στο CNBC την Πέμπτη ότι είναι απίθανο η κεντρική τράπεζα να διακόψει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων σύντομα. «Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά ακόμα για να μειώσουμε τον πληθωρισμό στο 2% όπου είναι ο στόχος μας» σημείωσε.

Κλείσιμο
Η μετοχή της Microsoft, ενδοσυνεδριακά σημείωσε απώλειες περίπου υποχώρησαν περίπου 1%, μετά τη προειδοποίηση της εταιρείας ότι τα έσοδα και τα κέρδη αυτό το τρίμηνο θα υπολείπονταν των εκτιμήσεων των αναλυτών, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί ο Dow Jones, ωστόσο κατάφερε να γυρίσει σε θετικό έδαφος, κλείνοντας με κέρδη 0,48%.

Ο Nasdaq βρήκε στήριξη σε μετοχές όπως αυτή της Nvidia, η οποία ενισχύθηκε 6,89%, της Zoom με κέρδη 4,20% και της Tesla, η οποία σημείωσε άλμα 5,17%.

Η Meta Platforms σημείωσε άνοδο 5,39% μια μέρα αφότου η Σέριλ Σάντμπεργκ ανακοίνωσε ότι παραιτείται από το ρόλο της ως διευθύντριας λειτουργιών.

Η Hewlett Packard Enterprise υποχώρησε 5,16%. Η μετοχή της Chewy εκτινάχθηκε 24,26%.

Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης