Ακίνητα: Τι αλλάζει στο Ε9, αυτόματη συμπλήρωση των μεταβολών

Ακίνητα: Τι αλλάζει στο Ε9, αυτόματη συμπλήρωση των μεταβολών

Το μέτρο θα απαλλάξει τους φορολογούμενους από τον «βραχνά» της υποχρέωσης υποβολής δήλωσης Ε9 για κάθε απόκτηση ή διαγραφή ακινήτου

akinita_eurokinissi
Μια νέα ψηφιακή υπηρεσία  μέσω της οποίας θα συμπληρώνονται αυτόματα οι μεταβολές στη δήλωση Ε9, ετοιμάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Η εφαρμογή θα λειτουργήσει εντός της τρέχουσας χρονιάς και θα τερματίσει τις χρονοβόρες διαδικασίες και την ταλαιπωρία των πολιτών, που πρέπει να υποβάλλουν πολλές δηλώσεις όταν αποκτούν, πωλούν, μεταβιβάζουν ακίνητα με γονική παροχή ή δωρεά, προκειμένου να αλλάξουν τα στοιχεία τους στο Ε9.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΑΑΔΕ, η αυτόματη συμπλήρωση της δήλωσης Ε9 θα γίνεται από την εφορία, η οποία θα αντλεί τα απαιτούμενα στοιχεία μεταβολών από την ηλεκτρονική πλατφόρμα myProperty.

Η ΑΑΔΕ δεν προτίθεται να καταργήσει πάραυτα τον παραδοσιακό τρόπο υποβολής των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9, για όποιον πολίτη το επιθυμεί.

Το μέτρο αναμένεται να ενεργοποιηθεί έως το τέλος του έτους, απαλλάσσοντας τους φορολογούμενους από τον «βραχνά» της υποχρέωσης υποβολής δήλωσης Ε9 για κάθε απόκτηση ή διαγραφή ακινήτου, ενώ θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως αν λειτουργήσει σωστά η διαδικασία θα περιοριστεί ο χρόνος που απαιτείται για τη συμπλήρωση του εντύπου Ε9.



Ειδήσεις σήμερα:

Τσαβούσογλου: Θα θέσουμε θέμα κυριαρχίας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν

Πώς θα λειτουργεί το Power Pass για επιστροφή στις χρεώσεις ρεύματος

Νότιγχαμ Φόρεστ: Το πάρτι ανόδου στην Premier League συνεχίζεται - Δέσμευση Μαρινάκη για ακόμα πιο ψηλά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης