Νότιγχαμ Φόρεστ: Το πάρτι ανόδου στην Premier League συνεχίζεται - Δέσμευση Μαρινάκη για ακόμα πιο ψηλά

Νότιγχαμ Φόρεστ: Το πάρτι ανόδου στην Premier League συνεχίζεται - Δέσμευση Μαρινάκη για ακόμα πιο ψηλά

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης υποστήριξε ότι η επιτυχία της Νότιγχαμ Φόρεστ υπό τον Στιβ Κούπερ ίσως και να είναι σπουδαιότερο επίτευγμα από εκείνα του Μπράιαν Κλαφ και έδωσε το έναυσμα για ισχυρή ομάδα στην Premier League - Η αποθέωση των οπαδων σε προπονητή, παίκτες και διοίκηση - Το ευχαριστώ της ομάδας στον ιδιοκτήτη

notingham_forest_premier_league_xr
Η επιστροφή της Νότιγχαμ Φόρεστ στα σαλόνια της Premier League έπειτα από 23 χρόνια αναμφισβήτητα είναι ένα από τα κορυφαία θέματα συζήτησης στη Γηραιά Αλβιώνα.

Χθες σχεδόν ένα 24ωρο μετά την πρόκρισή επί της Χάντερσφιλντ, χιλιάδες οπαδοί της Φόρεστ συγκεντρώθηκαν στην «Old Market Square» την κεντρική πλατεία της πόλης και μια από τις μεγαλύτερες στο Ηνωμένο Βασίλειο για να πανηγυρίσουν όλοι μαζί την επιτυχία της ομάδας τους.

Παίκτες, προπονητής, τεχνικό επιτελείο αλλά και θρύλοι της Νότιγχαμ Φόρεστ αποθεώθηκαν από τους χιλιάδες οπαδούς οι οποίοι «κοκκίνισαν» την πλατεία και δεν σταμάτησαν το τραγούδι.

Κλείσιμο

Την ώρα που οι οπαδοί των «Κόκκινων» είχαν στήσει πάρτι με επίκεντρο την Old Market Square και αποθέωναν τους παίκτες της ομάδας, τον προπονητή Στιβ Κούπερ αλλά και τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Βαγγέλη Μαρινάκη, η Φόρεστ ανέβασε στα Social Media μια πανηγυρική φωτογραφία του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού με τη λεζάντα: «Σε ευχαριστούμε κύριε Μαρινάκη».


Στους εορτασμούς για την άνοδο της Φόρεστ στην Premier League συμμετείχαν και ο γιος του Βαγγέλη Μαρινάκη, Μιλτιάδης μαζί με τον Κούλη Δουρέκα, οι οποίοι σήκωσαν το τρόπαιο στο Δημαρχείο του Νότιγχαμ.

Δουρεκας με Μιλτιάδη Μαρινάκη



Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σήκωσε και εκείνος το τρόπαιο της Φόρεστ μπροστά σε χιλιάδες κόσμο στο Δημαρχείο της πόλης, ο οποίος τον αποθέωσε.

Μαρινάκης Φόρεστ Δημαρχείο


Ο ιδιοκτήτης της ομάδας Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε για την άνοδο της Φόρεστ στο «talkSPORT» που είναι μία από τις δημοφιλέστερες εκπομπές στο Νησί.

«Τώρα επιστρέψαμε και τώρα πάμε για τρόπαια. Τίποτα δεν είναι αδύνατο για μένα! Αν δείτε τι έχω κάνει στη ζωή μου, τίποτε δεν είναι αδύνατο. Πρέπει να είστε υπομονετικοί και θα δείτε τι έχουμε για τη συνέχεια. Ετοιμαστείτε για τρόπαια», είπε αρχικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην εκπομπή του Σάιμον  Τζόρνταν ο οποίος κατά το παρελθόν υπήρξε ιδιοκτήτης της Κρίσταλ Πάλας.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε παίκτες και προσωπικό. Ήταν μια συλλογική προσπάθεια, οπότε τώρα ας το απολαύσουν. Τώρα ας μιλήσουμε για το μέλλον», συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης. 

«Είναι πολύ συναισθηματικός μετά το παιχνίδι και είναι γεμάτος ευφορία. Πάντα πιστεύω ότι πρέπει να κρατάς χαμηλούς τόνους, όταν πηγαίνεις σε ένα πρωτάθλημα εξίσου καλό. Αλλά τι κακό έχει η φιλοδοξία; Είναι κακό να πηγαίνεις στην Premier League λέγοντας "δεν σε φοβάμαι";

Θα σας δούμε να υπογράφετε τις επιταγές και να δούμε πώς θα τα πάτε! Πηγαίνετε στην Premier League με τέτοια συμπεριφορά, γι' αυτό είναι εκεί! Όταν πήρα την Πάλας στην Πρέμιερ Λιγκ, δεν το απόλαυσα όσο θα έπρεπε και το κοιτάω πίσω… Αυτές είναι οι στιγμές. Είναι σύμφωνος με τον προπονητή και τους υπόλοιπους, αυτές είναι οι στιγμές. Αυτή είναι η στιγμή», τόνισε από την πλευρά του ο Τζόνσον. 

«Αυτό που πέτυχε ο Στιβ Κούπερ, είναι ίσως σπουδαιότερο από την επιτυχία του Μπράιαν Κλαφ»

Την ίδια ώρα ο ιδιοκτήτης της Φόρεστ μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC  υποστήριξε πως αυτό που πέτυχε ο Στιβ Κούπερ ίσως και να είναι σπουδαιότερο επίτευγμα από εκείνα του Μπράιαν Κλαφ, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε οδηγήσει το κλαμπ σε ένα πρωτάθλημα και δύο Πρωταθλητριών.

Η ομάδα πρέπει να βρίσκεται εκεί που ανήκει δηλαδή στην Premier League

«Είχα πει όταν ανέλαβα ότι δεν θέλω να πω πολλά, ότι θέλω να μιλήσουν οι πράξεις. Αυτή η ομάδα πρέπει να βρίσκεται εκεί που ανήκει, στην Premie League. Τώρα πρέπει να είμαστε καλά οργανωμένοι, να αγοράσουμε ορισμένους πολύ καλούς παίκτες, να κάνουμε τα πάντα με επαγγελματικό τρόπο, ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Premier League και να μην είναι ο στόχος μας απλά να μείνουμε στην κατηγορία, αλλά να αποδώσουμε ακόμα καλύτερα. Η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι μεγάλη ομάδα, με φανταστικό κόσμο, μια οικογένεια. Αν ο Στιβ έχει τους κατάλληλους παίκτες, τις κατάλληλες προσωπικότητες, με χάρισμα στο παιχνίδι τους, σε συδυασμό με τη μαζική υποστήριξη της περιοχής, θα κάνει ακόμα καλύτερα πράγματα. Προέρχομαι από μια χώρα που έχει πίσω της μεγάλη ιστορία. Είναι εκεί όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης.

THE REDS ARE GOING UP ❤️ 🌳🔴 #NFFC

Posted by Nottingham Forest on Monday, May 30, 2022
Σέβομαι και εκτιμώ τον Κλαφ

«Μερικές φορές κάνουμε το λάθος να βασιζόμαστε στην ιστορία μας. Φυσικά και βοηθά η ιστορία και η κουλτούρα. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Πρέπει να δουλεύουμε σκληρά για να ξαναγράψουμε ιστορία. Είπα και νωρίτερα στους οπαδούς, ότι σέβομαι και εκτιμώ τον Μπράιαν Κλαφ με αυτά που έκανε. Ήταν εξωπραγματικό εντός Αγγλίας, σε συνδυασμό με την κατάκτηση των Πρωταθλητριών, αλλά πριν από 42 χρόνια. Μιλάμε για διαφορετικό κόσμο τώρα, με ομάδες πολύ πιο ανταγωνιστικές, μεγαλύτερες. Αυτό που πέτυχε χθες ο Στιβ είναι εξίσου σπουδαίο, θα μπορούσε και σπουδαιότερο αν λάβουμε υπόψιν τις σημερινές συνθήκες και το σημερινό επίπεδο του ποδοσφαίρου. Ας ξαναγράψουμε όλοι ιστορία, έχουμε μαζί μας έναν από τους καλύτερους ανθρώπους (σ. εννοεί τον προπονητή), ας του δώσουμε τα πάντα για να κάνει ακόμα σπουδαιότερα πράγματα», τόνισε ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ.

Ο Κούπερ ήξερε την ομάδα απ' έξω και ανακατωτά

«Όταν τον συνάντησα, ήρθε στην Ελλάδα για να γνωριστούμε. Είχε κάνει την προεργασία του και ήξερε την ομάδα απέξω κι ανακατωτά. Μου είχε πει ότι η ομάδα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με την εικόνα της βαθμολογίας. Πως ήταν αισιόδοξος ότι θα γυρνούσε την κατάσταση. Ότι θα χρειαζόταν κάποιους παίκτες τον Γενάρη, αλλά ότι ήταν αισιόδοξος πως όλο αυτό θα δούλευε. Μου ανέλυσε πώς θα το έκανε, είχε όραμα και θεώρησα ότι αξίζει να του δοθεί η ευκαιρία», υποστήριξε.

«Στη ζωή μου δεν με χαροποιεί ο συμβιβασμός»

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως  «το καλοκαίρι έδωσα εξουσιοδότηση στον γιο μου να ασχοληθεί με τον σύλλογο και έκανε καλή δουλειά. Διατήρησε πολύ καλή ισορροπία με τον προπονητή, τη διοίκηση και τους ευχαριστώ και τους δύο. Από εκεί και πέρα, αυτό που έχουμε τώρα δεν είναι αρκετό για την Premier League, πρέπει να αλλάξουμε πράγματα, άλλα να τα βελτιώσιουμε, να λειτουργήσουμε επαγγελματικά ώστε να φτιάξουμε κάτι που θα είναι εκεί για αρκετά χρόνια».

«Εγώ με ό,τι κάνω στη ζωή μου, δεν με χαροποιεί ο συμβιβασμός. Όταν μιλάς για την Premier League μιλάς για την καλύτερη Λίγκα στον κόσμο, με θαυμάσιους ποδοσφαιριστές και δυνατούς ιδιοκτήτες. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ξέρουμε τον τρόπο και είμαι αισιόδοξος. Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάμε καλά, θα έρθουν νίκες και τρόπαια», είπε ακόμη ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Thank you, Mr Marinakis ❤️ Miltiadis Marinakis 🌳🔴 #NFFC

Posted by Nottingham Forest on Monday, May 30, 2022
Θα χρειαστεί μεγαλύτερη επένδυση σε σχέση με όσα κάναμε τα πέντε τελευταία χρόνια

Σχετικά με την επιστροφή στην Premier League τόνισε πως «θα χρειαστεί μεγαλύτερη επένδυση σε σχέση με ό,τι επενδύσαμε την τελευταία πενταετία. Όλοι μιλούν για τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαίωματα, για τα συμβόλαια που θα έρθουν από τους χορηγούς, αλλά αυτά δεν είναι αρκετά αν θέλεις να χτίσεις δυνατή ομάδα. Οπότε πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο και θα το κάνω εγώ, διότι μπορείτε να φανταστείτε πόση αξία θα έχει το brand της Νότιγχαμ Φόρεστ αν βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της Premier League. Σε αυτόν τον φοβερό κόσμο πρέπει να δώσεις μια ανταγωνιστική ομάδα ώστε να ζήσει αξέχαστες στιγμές. Φανταστείτε ότι είχαμε περισσότερα από 100.000 αιτήματα για τον αγώνα του Γουέμπλεϊ».

«Ο Θεός πιστεύω πως μας έδωσε τη δύναμη»

Την ίδια ώρα μιλώντας στην Telegraph αναφέρθηκε στις επενδύσεις που θα πρέπει να γίνουν από τη στιγμή που η ομάδα ανέβηκε στην Premier League.  «Θα πρέπει να επενδύσουμε παραπάνω. Όλοι μιλούν για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα έσοδα όμως δεν επαρκούν για τις ομάδες στην πρώτη τους σεζόν στην Premier. Δεν θα πρέπει να είμαστε οι φτωχοί συγγενείς της κατηγορίας. Πρέπει να αγοράσουμε καλούς παίκτες και ορισμένους που θα κάνουν τη διαφορά και θα έχουν εμπειρία από την κατηγορία. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο πώς θα ξοδέψουμε τα χρήματά μας και να κάνουμε τις σωστές επιλογές», υπογράμμισε.

Από την άλλη πλευρά επιβεβαίωσε ότι ο Στιβ Κούπερ που ανέβασε την ομάδα στην Premier θα είναι εκείνος που θα οδηγήσει την ομάδα στη μεγάλη κατηγορία.  «Ναι ο Στιβ θα είναι μαζί μας. Έχει έναν ακόμα χρόνο συμβολαίου όμως θέλω να είναι χαρούμενος και να του δώσουμε τους παίκτες που χρειάζεται. Παίκτες που θα τον κάνουν ακόμα πιο χαρούμενο και που θα κάνουν χαρούμενους τους φανταστικούς οπαδούς μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στη Φόρεστ παλιά εάν υπήρχε μία κλήρωση υπήρχε μία λογική 'εντάξει θα τα καταφέρουμε την επόμενη φορά'. Δεν υπήρχε επόμενη φορά στο τώρα. Η στιγμή ήταν τώρα. Δεν θα είχαμε επόμενη φόρα. Ο Στιβ έχει και αυτός αυτή τη νοοτροπία», σημείωσε ακόμη.

«Ήταν πιο δύσκολο απ' ότι περιμέναμε στο να 'χτίσουμε' ξανά την ομάδα. Όμως τίποτα δεν είναι απίθανο. Το αποδείξαμε και το έδειξα και εγώ. Ο Ολυμπιακός είναι προφανώς το πιο ισχυρό μέγεθος στην Ελλάδα και στην καλύτερη δυνατή θέση από ποτέ. Με ό,τι έχω καταπιαστεί έχουμε βρεθεί στην κορυφή. Με τη Φόρεστ θα ήμουν ικανοποιημένος μόνο με την κορυφή», συμπλήρωσε.

❤️ WE ARE PREMIER LEAGUE ❤️ 👋 See you from 1pm 🌳🔴 #NFFC

Posted by Nottingham Forest on Monday, May 30, 2022
Τέλος ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ και του Ολυμπιακού στέκεται τόσο στη συμμετοχή του στα media και τις δημοτικές εκλογές όσο και στην πίστη του για τον Θεό. 

«Είμαι πολύ προληπτικός. Είμαι ένα άτομο πολύ θρησκευόμενο και ο Θεός πιστεύω πως μας έδωσε τη δύναμη. Την Κυριακή κάθισα χωριστά μαζί με τα ίδια άτομα που βλέπω τα ματς στην Ελλάδα. Είναι το ίδιο πράγμα κάθε φορά αλλά αποδίδει. Υπήρχε πολλή πίεση όμως ήταν κάτι φανταστικό. Σε τέτοια παιχνίδια δεν περιμένεις να δεις τρομερό ματς αλλά πήραμε το αποτέλεσμα. Τώρα θα πρέπει να κάνουμε το come back επικεντρωμένοι στη Premier και με στόχο για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Για όσο πιο ψηλά γίνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Βρυξέλλες: Συμφώνησαν οι 27 για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Βίντεο-ντοκουμέντο από το ρεσάλτο των Ιρανών στα δύο ελληνικά τάνκερ

Survivor: Στον τάκο για 10η φορά ο Μαρτίκας, που… έσταξε φαρμάκι για τον Άρη – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης