Γιώργος Αργυρός-Τζορτζ Μάρκους: Οι Έλληνες billionaires του αμερικανικού real estate και τα «χρυσά» τους deals

Γιώργος Αργυρός-Τζορτζ Μάρκους: Οι Έλληνες billionaires του αμερικανικού real estate και τα «χρυσά» τους deals

Ζωή «σαν παραμύθι» για τους δυο απόγονους μεταναστών, αυτοδημιούργητους επιχειρηματίες που ξεκίνησαν από το μηδέν και κατάφεραν να «χτίσουν» τις δικές τους «αυτοκρατορίες» στην αγορά ακινήτων

argyros-marcus
Από τους Greeks που διαπρέπουν σε διάφορους τομείς της διεθνούς αγοράς θεωρούνται ο Γιώργος Αργυρός και ο …συνονόματος του Τζορτζ Μάρκους, αμφότεροι δισεκατομμυριούχοι και μέλη της λίστας Forbes.

Αυτοδημιούργητοι, όπως οι περισσότεροι Έλληνες της διασποράς, κατάφεραν να «χτίσουν» λιθάρι-λιθάρι τεράστιες περιουσίες, ξεκινώντας ουσιαστικά από «μηδέν» και ο μεν Αργυρός πλασάρεται στο νο 1.292 της φετινής κατάταξης των πλουσίων του πλανήτη με χαρτοφυλάκιο αξίας 2,4 δισ. δολ, o δε Μάρκους στο νο 1.645 με 1,8 δισ. δολ. για το 2022 (αν και σε real time προκύπτουν διακυμάνσεις).

Κοινό σημείο των δυο ελληνικής καταγωγής billionaires, το επιχειρηματικό αντικείμενο τους: από τους μεγάλους «παίκτες» του real estate, έχουν καταγράψει και οι δυο – και συνεχίζουν- πάμπολλα «χρυσά» deals στο ενεργητικό τους στον κλάδο τους.

Εγγονός Ελλήνων μεταναστών, γεννημένος στο Ντιτρόιτ, ο Γιώργος Αργυρός, αναγκάσθηκε από τα εφηβικά του χρόνια, μαθητής γυμνασίου ακόμα και του κολεγίου αργότερα στη Νότια Καλιφόρνια, να εργασθεί ως πλανόδιος εφημεριδοπώλης και ως υπάλληλος παντοπωλείου για να βγάλει τα προς το ζην.

Κλείσιμο
Το 1968 ο Ελληνοαμερικανός κροίσος ίδρυσε την εταιρεία ακινήτων Arnel & Affiliates (ανάπτυξη, κατασκευή και διαχείριση), της οποίας είναι σήμερα ο πρόεδρος και CEO και υπολογίζεται ότι διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της 5.500 διαμερίσματα στην κομητεία Orange της Καλιφόρνια και περίπου 2 εκατ. τ.π. εμπορικών ακινήτων…

Ο καταγόμενος από την Εύβοια Τζορτζ Μάρκους ή Γιώργος Μουτσάνας, ο οποίος μετανάστευσε στις ΗΠΑ με τους γονείς του και την αδελφή του σε πολύ μικρή ηλικία, έχει μια επαγγελματική πορεία ως μεσίτης στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο για χρονικό διάστημα περισσότερων από 40 ετών και το μεγαλύτερο μέρος της προσωπικής περιουσίας του αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό της τάξης του 35% στην εισηγμένη Marcus & Millichap, την οποία ίδρυσε το 1971.

Ελέγχει, επίσης, μερίδιο 3% και στην Essex Property Trust, εταιρεία που διατηρεί στην κατοχή της πάνω από 60.000 διαμερίσματα στην Δυτική Ακτή, όπως και σε άλλες επιχειρήσεις ακινήτων και επενδύσεων, όπως π.χ. οι SummerHill Housing Group και Pacific Urban Residential.

Ο ομογενής μεγιστάνας του αμερικανικού real estate ως broker είδε την Marcus & Millichap να φθάνει το 2016 σε σχεδόν 9.000 συναλλαγές εμπορικών κυρίως ακινήτων συνολικής αξίας 42,3 δισ. δολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης