Μονεμβασιά: Μαρτυρίες πως είχε συνοδηγό ο 52χρονος που παρέσυρε και σκότωσε δύο άτομα

Μονεμβασιά: Μαρτυρίες πως είχε συνοδηγό ο 52χρονος που παρέσυρε και σκότωσε δύο άτομα

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για άτομο το οποίο βρισκόταν με τον οδηγό που παρέσυρε τους δύο ηλικιωμένους - Κούγιας: Βρίσκεται σε μανιακή κρίση, λανθασμένη η δίωξη που ασκήθηκε - «Αν είχαν τραβήξει τον Τάσο από τον δρόμο θα ζούσε», λέει ο αδελφός ενός εκ των θυμάτων - Δείτε βίντεο

monemvasia_troxaio_anakriti_xr
Σε σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Μονεμβασιάς για το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι.

Ο 52χρονος οδηγός του ΙΧ παρέσυρε επί 200 μέτρα δύο ηλικιωμένους επιβαίνοντες σε μηχανάκι με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να του απαγγελθούν κατηγορίες για διπλή ανθρωποκτονία από πρόθεση. Εν τω μεταξύ, ο δράστης κρατείται στην αστυνομία και αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη.

Αυτόπτης μάρτυρας: Δεν υπάρχει λογική εξήγηση, τρελάθηκε

Αυτόπτης μάρτυρας του φριχτού τροχαίου περιέγραψε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» τι είδε την ώρα του περιστατικού.

Ο Κώστας Κάλλας, ήξερε και τους τρεις, τον δράστη και τα δύο θύματα, όμως δεν μπορεί να εξηγήσει τι έγινε. «Δεν υπάρχει λογική εξήγηση, το μυαλό μου δεν πάει πουθενά», είπε εκτιμώντας ότι, ο οδηγός «δεν γίνεται να μην καταλάβει ότι τον έσερνε», αφού «γύρισε και παρέσυρε και τον άλλον».

«Δεν υπάρχει λογική εξήγηση, τρελάθηκε», επανέλαβε ο μάρτυρας. Ο ίδιος άκουσε τον οδηγό τη στιγμή της σύλληψής του να λέει στους αστυνομικούς: «Πείτε μου ότι έβλεπα όνειρο».

Ως γνωστός θυμάτων – δράστη, ο κ. Κάλλας είπε πως «δεν νομίζω ότι γνωρίζονταν μεταξύ τους, δεν νομίζω ότι υπήρχαν προηγούμενα». Τέλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπήρχε κι άλλο άτομο μέσα στο αυτοκίνητο.

Δείτε βίντεο:

Κλείσιμο


Την ίδια ώρα, νέες μαρτυρίες κάνουν λόγο για την ύπαρξη συνοδηγού στο αυτοκίνητο που σκότωσε τους ηλικιωμένους στη Μονεμβασιά. Η πληροφορία είχε γίνει γνωστή από τα πρώτα λεπτά μετά τη διπλή δολοφονία, ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε από τις αρχές.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1 ένα ζευγάρι, που βρισκόταν για φαγητό σε ταβέρνα, ισχυρίζεται ότι ενδεχομένως μέσα στο αυτοκίνητο του δράστη να υπήρχε και συνοδηγός, ενώ οι δύο νέοι μάρτυρες δηλώνουν έτοιμοι να καταθέσουν στην Αστυνομία. Στην ίδια εκπομπή μεταδόθηκε η πληροφορία ότι ο συνοδηγός κατέβηκε στο πάρκινγκ της ταβέρνας που επιχείρησε να κρυφτεί πρόσκαιρα ο δράστης.

Κούγιας: Βρίσκεται σε μανιακή κρίση, λανθασμένη η δίωξη που ασκήθηκε

Εν τω μεταξύ ως μία «τραγωδία με τρία θύματα» χαρακτήρισε το σοκαριστικό τροχαίο στη Μονεμβασιά ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 52χρονου οδηγού, ο οποίος παρέσυρε και σκότωσε δύο ηλικιωμένους που επέβαιναν σε μηχανάκι, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. 

Σε ανακοίνωσή του, ο γνωστός ποινικολόγος χαρακτηρίζει απόλυτα λανθασμένη την ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον εντολέα για   διπλή ανθρωποκτονία από πρόθεση, αφού η υπόθεση αφορά ένα τροχαίο ατύχημα με δράστη εντελώς ακαταλόγιστο, «που θα έπρεπε ήδη να είναι υπό την επιμέλεια των ψυχιάτρων της ψυχιατρικής κλινικής Τριπόλεως και όχι να αντιμετωπίζεται ως ένας υγιής δράστης».

Παράλληλα ο κ. Κούγιας αναφέρει: «Μου είναι αδύνατον να διανοηθώ πώς δύο αστυνομικοί της ασφαλείας της Σπάρτης, τόλμησαν, ενώ ένας συνάνθρωπός μας βρίσκεται σε μανιακή κρίση, πιθανότατα λόγω σχιζοφρένειας – διπολικής διαταραχής, διαπράττοντας το αδίκημα της καταχρήσεως εξουσίας, να διενεργήσουν την προανακριτική πράξη της απολογίας και να του απαγγείλουν την πρωτοφανή κατηγορία της διπλής ανθρωποκτονίας από υγιή δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς δικηγόρο, ενώ έχουν μπροστά τους έναν άνθρωπο που λίγες ώρες πριν ήταν αδύνατον να επικοινωνήσει λογικά είτε με το δικηγόρο του είτε με τους αστυνομικούς που τον φυλάσσουν στο αστυνομικό τμήμα Σκάλας και τον οποίον οι αστυνομικοί συνάδελφοί τους για λόγους προστασίας του και για λόγους δικής τους προστασίας από τη μανιακή συμπεριφορά του, τον είχαν, προ ολίγης ώρας, οδηγήσει στο δημόσιο νοσοκομείο Σπάρτης, όπου του έχουν γίνει ενέσεις ηρεμιστικών και τους έχουν παραδοθεί βαρύτατα ηρεμιστικά για να του χορηγούν, ώστε να μην κινδυνεύει από τη μανιακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, η ζωή του και η ζωή τους».

Τέλος ο κ. Κούγιας αποκάλυψε ότι θα ζητήσει από την Τακτική Ανακριτή του Πρωτοδικείου Σπάρτης την άμεση μεταφορά του οδηγού  στο ψυχιατρείο Τριπόλεως, «ώστε να υπάρχει τεκμηριωμένη γνωμάτευση για την ψυχική του υγεία, αλλά και την άμεση διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων».

Στυγερό έγκλημα» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας ενός εκ των θυμάτων

Σημειώνεται πως για ένα φονικό περιστατικό έκανε λόγο Χρήστος Πλειώτας, ο δικηγόρος της οικογενείας του ενός εκ των δύο θυμάτων που έχασαν την ζωή τους κατά το τραγικό συμβάν στην Μονεμβασιά.

Πρόκειται για «στυγερό έγκλημα, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κι ενώ ο δράστης βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Είμαι πεπεισμένος από άμεση και αξιοπιστότατη πληροφόρηση όσων πήγαν να καταθέσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης.

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjvtebsns38p)

Ο κ. Πλειώτας τόνισε ότι το θύμα που εκπροσωπεί (ο συνοδηγός της μηχανής που επέβαιναν οι δύο ηλικιωμένοι) μετά την πρώτη σύγκρουση έφερε ένα μικρό κάταγμα στο πόδι και είχε πλήρως τις αισθήσεις του. «Ο δράστης χτύπησε τα δυο άτομα, και δεν στάθμευσε στο σημείο. Αφού εκτόπισε τον οδηγό, διένυσε 300 μέτρα επέστρεψε και διαπέρασε τον εντολέα μου. Όλα αυτά έγιναν συνειδητά», δήλωσε.

Μάλιστα τόνισε ότι σύμφωνα με μια μαρτυρία κατά την καταδίωξή του από το περιπολικό, ο δράστης απομακρύνθηκε για λίγο ώστε να τον χάσουν οι αστυνομικοί και μετά πέρασε πάλι από πάνω το θύμα.

«Αν είχαν τραβήξει τον Τάσο στην άκρη ίσως και να ζούσε τώρα» λέει ο αδελφός του Σαρμπάνη

Όπως αναφέρει ο κ. Παναγιώτης, αδερφός του 
Τάσου Σαρμπάνη, ο οδηγός του αυτοκινήτου πρώτα πάτησε και παρέσυρε τον φίλο του και μετά γύρισε και πάτησε τον αδερφό του ενώ αν κάποιοι από τους περαστικούς τον είχαν τραβήξει ίσως και να ζούσε.

«Και τα δύο παιδιά πήγαν τσάμπα, αλλά ο αδερφός μου ακόμα περισσότερο, γιατί τον Νικήτα τον πήρε σβάρνα και τον έσυρε για αρκετά μέτρα ενώ ο αδερφός μου είχε πέσει στον δρόμο χτυπημένος στο πόδι και το κεφάλι. Δεν τον τράβηξε κάποιος προς το πεζοδρόμιο και πέρασε πάλι αυτός και τον πάτησε. Αν τον είχαν τραβήξει στην άκρη ίσως και να ζούσε. Κρίμα» λέει συγκλονισμένος. Σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του αδερφού του ενός 77χρονου, τα θύματα δεν γνώριζαν τον δράστη και δεν είχαν καμία σχέση μαζί του απλά ο 50χρονος όπως μας λέει ο κ. Παναγιώτης έπαθε αμοκ.

«Ο Τάσος δεν τον ήξερε καθόλου τον Περικλή, ούτε και ο Νικήτας τον ήξερε, στο λέω σίγουρα. Μα καταρχήν ο ένας ήταν 50 ετών και οι άλλοι δύο ήταν 77 χρονών. Δεν γνωριζόντουσαν, μπορεί μεσα την πόλη να βλεπόντουσαν αλλά ούτε καφέ δεν είχαν πιεί, είχαν διαφορετικές παρέες και ηλικίες, δεν είχαν κάποια σχέση. Ο άνθρωπος έπαθε αμοκ και έκανε ότι έκανε, δυστυχώς πήρε στο λαιμό του δύο ανθρώπους» υπογράμμισε μεταξύ άλλων. Μάλιστα τονίζει, ότι ο αδερφός του ήταν από τους πιο αγαπημένους ανθρώπους στην περιοχή και θα μπορούσε να ζήσει και στο Άγιο Όρος από την καλοσύνη του.

«Ο Τάσος ήταν από τους πιο αξιαγάπητους ανθρώπους στην περιοχή μας. Η κηδεία του, που θα γίνει την Πέμπτη, θα έχει περισσότερο κόσμο και από του καλύτερου πρωθυπουργού της Ελλάδας. Ο Τάσος ξεκίνησε το τραγούδι το 1970 στο Αιγάλεω μαζί με τον Μαργαρίτη, τον έμαθε το Πανελλήνιο στην Πάνια και τους τρέλανε όλους, ήταν φωνάρα, αλλά λόγω του ότι είναι καλός ηθικά, έμεινε στάσιμος, δεν ήταν για την νύχτα και τα καμώματα της αυτός ο άνθρωπος. Ο αδερφός μου έπρεπε να πάει στο Άγιο Όρος», είπε καταλήγοντας στην τηλεφωνική επικοινωνία με το protothema.gr.

Ειδήσεις σήμερα:

Ραφήνα: Νεαροί «έπαιζαν» με ασυνόδευτο περιπολικό του λιμενικού – Έρευνα από το αρχηγείο

Τι κρύβεται πίσω από την αναγνώριση της εκκλησίας των Σκοπίων με την ονομασία «Αρχιεπισκοπή Αχρίδος»

Ερντογάν: Η Αγία Σοφιά στο νέο τουρκικό διαβατήριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης