ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τροχαίο στη Μονεμβασιά: «Πήγε να με κλειδώσει μαζί του στο κρατητήριο» λέει ο Κούγιας για τον 52χρονο

Τροχαίο στη Μονεμβασιά: «Πήγε να με κλειδώσει μαζί του στο κρατητήριο» λέει ο Κούγιας για τον 52χρονο

«Εκανα κάτι που δεν θυμάμαι, είναι ώρα μήδεν» είπε στον ποινικολόγο ο 52χρονος όταν του ζήτησε να αναλάβει την υπόθεσή του - Το ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων στην οικογένεια και τα επόμενα βήματα της δικαιοσύνης

koygias
Ο 52χρονος δράστης του σοκαριστικού τροχαίου με θύματα δύο ανθρώπους στη Μονεμβασιά, επικοινώνησε με τον Αλέξη Κούγια και του ζήτησε να αναλάβει την υπεράσπισή του.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος μετά την επίσκεψή του Αστυνομικό Τμήμα της Σκάλας Λακωνίας όπου κρατείται ο δράστης του πρωτοφανούς εγκλήματος, η πρώτη τους επαφή από κοντά δεν κύλησε ομαλά, αφού ο 52χρονος επιχείρησε να κλειδώσει τον δικηγόρο μαζί του στο κρατητήριο.

Όπως δήλωσε ο κ. Κούγιας το βράδυ της Κυριακής: «Έκανα και ένα ατόπημα, μπήκα στον προθάλαμο… και πήγε να με κλειδώσει μέσα μαζί του! Να με βάλει μέσα στο κρατητήριο».

«Είναι χτυπημένος παντού, άσχημα πολύ στο πρόσωπο και δεν μπορεί να επικοινωνήσει» πρόσθεσε ο κ. Κούγιας και εξήγησε ότι ο 52χρονος θα εξεταστεί από γιατρούς αμέσως και «είναι στα χέρια της επιστήμης (…). Αν οι γιατροί απόψε επιτρέψουν τη μεταγωγή του στον εισαγγελέα Σπάρτης, αύριο το πρωί (Δευτέρα) θα του ασκηθεί ποινική δίωξη».

«Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι είναι ένας πολύ ήρεμος άνθρωπος, δεν έχει πειράξει ούτε κουνούπι στη ζωή του. Δεν παντρεύτηκε, έχει αφιερώσει τη ζωή του στους γονείς του. Εχει πολύ μεγάλη περιουσία. Καλλιεργεί 270 στρέμματα, έχει ξενοδοχειακή μονάδα, είναι αυτοδημιούργητος άνθρωπος…» ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος για τον 52χρονος, συμπλητώνοντας πάντως ότι «υπάρχει κάποιο ιστορικό (ψυχολογικών προβλημάτων) στην οικογένεια» αφού η «η μητέρα του είναι χρόνια διπολική…».

Δηλώσεις Αλέξη Κούγια


Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, ο 52χρονος δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσει ενώ ούτε οι αστυνομικοί κατάφεραν να του πάρουν απολογία.

«Δυστυχώς δε μπόρεσα να επικοινωνήσω μαζί του. Ήδη με είχαν ειδοποιήσει ο υποδιοικητής και οι αστυνομικοί ότι είναι εκτός επικοινωνίας. Παρ'ολα αυτά εγώ θέλησα να μπω στο κελί που φυλάσσεται και νομίζω ότι διακινδύνευσα. Σε λίγο θα οδηγηθεί στο ψυχιατρικό νοσοκομείο… Είναι ένα έγκλημα εκτός κοινής λογικής, εκτός λογικής επεξεργασίας. Ξεκίνησε από μια ανθρωποκτονία διπλή εξ αμελείας», είπε ο κ. Κούγιας.

«Εδώ υπάρχουν πολλά ουσιαστικά και νομικά προβλήματα, αν τελικά ξεπεραστεί το ζήτημα του καταλογισμού του δράστη και διαπιστωθεί ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα ψυχώσεως... γιατί το πρώτο στάδιο της συμπεριφοράς του, είναι ένα κλασικό ατύχημα, μία διπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Το δεύτερο στάδιο όμως, αν είναι αλήθεια αυτά που μου περιέγραψαν οι αστυνομικοί... αν αυτό αφορά έναν άνθρωπο που έχει σώας τας φρένας, αυτό είναι ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

»Αρα το θέμα είναι πρώτα να διαπιστώσει ο ιατροδικαστής πότε έχασαν τη ζωή τους αυτοί οι άνθρωποι, αν την έχασαν στο πρώτο χτύπημα, τότε έχουμε μία κλασική περίπτωση ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

»Αν όμως ζούσαν τα θύματα, έστω και αν ανέπνεαν μόνο και χτυπούσε η καρδιά τους και τα χτυπήματα που οδήγησαν στην απώλεια της ζωής τους έγιναν μετά, τότε έχουμε διερεύνηση μιας ανθρωποκτονίας που είτε θα είναι ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, είτε θα είναι ανθρωποκτονία σε κάθε περίπτωση από έναν ακαταλόγιστο άνθρωπο».

Κλείσιμο
Επισήμανε, επίσης, ότι αν ο 52χρονος «δεν επικοινωνεί, η διαδικασία αναστέλλεται. Γιατί σε ένα ποινικό δικαστήριο, πρέπει ο κατηγορούμενος να μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία».

Στον κ. Κούγια είπε ότι δεν θυμάται τι συνέβη, όπως ανέφερε ο ίδιος ο ποινικολόγος:

«Πριν λίγες ώρες, με πήρε αυτός τηλέφωνο και μου είπε: «Θέλω να είστε ο δικηγόρος μου. Έκανα κάτι που δε θυμάμαι». Μου είπε: «Είναι ώρα μηδέν…»

»Οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να του πάρουν απολογία. Πρέπει να γίνει πραγματογνωμοσύνη, να τον εξετάσει πραγματογνώμονας, να αποφανθεί ότι μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία. Τότε, αρχίζει η ποινική διαδικασία, η απολογία του…».


Ειδήσεις σήμερα:

Πυροβολισμοί εναντίον φρουρών σε εκλογικό κέντρο στις Φιλιππίνες - Τρεις νεκροί

Στον εισαγγελέα ο 52χρονος που παρέσυρε και σκότωσε τους ηλικιωμένους στη Μονεμβασιά

ΈΕιδύλλιο ανάμεσα σε Μαρτίκα - Βρισηίδα βλέπει ο Εμμανουήλ στο Survivor
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης