Ράλι για το Bitcoin μετά τις ανακοινώσεις Πάουελ: Ξεπέρασε τα 40.000 δολάρια

Το Bitcoin άρχισε να ανεβαίνει λίγο πριν από το τέλος της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς, και ενώ ήταν σε εξέλιξη οι ανακοινώσεις Πάουελ, το μεγαλύτερο crypto σκαρφάλωσε έως και 40.002,75 δολάρια

Το μεγαλύτερο ράλι σε χρονικό διάστημα δύο μηνών πραγματοποίησε το Bitcoin, αφότου ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ καθησύχασε τους επενδυτές ανακοινώνοντας ότι η Κεντρική Τράπεζα δεν εξετάζει ιδιαίτερα επιθετική πολιτική επιτοκίων.

Συγκεκριμένα, το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο σημείωσε άνοδο έως και 5,9% στα 40.007 δολάρια στις συναλλαγές της Νέας Υόρκης, ενώ άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των Ether και Litecoin, κατέγραψαν επίσης άνοδο.

Η άνοδος πυροδοτήθηκε από τις δηλώσεις του Πάουελ ότι η Κεντρική Τράπεζα δεν εξετάζει μια αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης οι οποίες και διέλυσαν του φόβους των επενδυτών, με τους αναλυτές να σημειώνουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ανταποκρίθηκε στις ανησυχίες τους.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακός: Τρελοί πανηγυρισμοί σε Τούμπα, αποδυτήρια και αεροπλάνο για το 47ο - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες


Κορωνοϊός: «Αδειάζουν» οι κλίνες Covid - Υποχωρούν συνεχώς οι εισαγωγές ασθενών


Met Gala 2022: Σημαντικά πρόσωπα της μόδας «καίνε» την Καρντάσιαν - «Για έναν εγωισμό, παραλίγο να καταστρέψει μια ιστορία»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr