Χρηματιστήρια: Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Χρηματιστήρια: Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Θετικό το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς το κλίμα στην αγορά ανέκαμψε μετά το ξεπούλημα των περιφερειακών αγορών στην αρχή της εβδομάδας

covid_agores_newmoney_xr
Οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν άνοδο σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς τα κέρδη εταιριών όπως η UBS και η Maersk ενίσχυσαν το κλίμα στην αγορά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,6% ύστερα από βουτιά σχεδόν κατά 2% χθες εν μέσω ανησυχιών για επιβράδυνση της οικονομίας στην Κίνα και γρήγορες αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων.

Οι μετοχές των εταιριών εξόρυξης και πετρέλαιο ήταν μεταξύ αυτών με τη μεγαλύτερη άνοδο.

Ο γερμανικός DAX έχει άνοδο 0,94%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,3%, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που σημειώνει άνοδο 0,6%.

Κλείσιμο
Στις αγορές της περιφέρειας, στην Ιταλία ο FTSE MIB διαπραγματεύεται με κέρδη 0,3%, ενώ στην Ισπανία ο IBEX 35 ενισχύεται κατά 1,1%.

Οι κινεζικές μετοχές ανέκαμψαν από τα χαμηλά επίπεδα των τελευταίων δύο ετών εν μέσω ελπίδων για περαιτέρω μέτρα για μείωση των οικονομικών επιπτώσεων της COVID-19, ενώ η Wall Street σημείωσε άνοδο και ο Nasdaq έκλεισε με σημαντικά κέρδη.

Η μετοχή της ελβετικής τράπεζας UBS ενισχύθηκε κατά 0,2% μετά την ανακοίνωση των καλύτερων καθαρών κερδών πρώτου τριμήνου εδώ και 15 χρόνια.

Η μετοχή του ναυτιλιακού ομίλου Maersk ενισχύθηκε κατά 5,8% αφού αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψή του για το σύνολο του έτους ενώ τα λειτουργικά κέρδη πρώτου τριμήνου ξεπέρασαν τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Στη Σκωτία ο Μητσοτάκης: Θα συζητήσει με τον Κάρολο για την αξιοποίηση του κτήματος στο Τατόι

Στις «εκκρεμότητες» του Σκαφτούρου ψάχνει τους δολοφόνους του η Αστυνομία - Το λάθος των δραστών

Οι μάχες στην Ουκρανία συνεχίζονται - Ο Λαβρόφ μιλά για κίνδυνο πυρηνικού πολέμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης