Δρ. Γιώργος Γιανκόπουλος: Ό Έλληνας επικεφαλής φαρμακευτικών ερευνών που έγινε δισεκατομμυριούχος

Δρ. Γιώργος Γιανκόπουλος: Ό Έλληνας επικεφαλής φαρμακευτικών ερευνών που έγινε δισεκατομμυριούχος

O Ελληνοαμερικανός, υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Regeneron Pharmaceuticals με «ρίζες» που κρατούν από την Καστοριά, «έχτισε» μια περιουσία 1,6 δισ. δολαρίων

Yankopoulos-1
Στους 19 πλουσιότερους ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίες του πλανήτη συμπεριλαμβάνεται και ένας άνθρωπος ο οποίος κατέχει μια ιδιαίτερη «πρωτιά».

O Ελληνοαμερικανός συνιδρυτής, πρόεδρος και διευθυντής της Επιστημονικής Ομάδας (R&D) της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Regeneron Pharmaceuticals Δρ. Γιώργος Γιανκόπουλος, με οικογενειακές «ρίζες» που κρατούν από την Καστοριά, δεν «έχτισε» τη σημερινή περιουσία του, των 1,6 δισ. δολαρίων από επενδύσεις σε άλλους κλάδους ή από business πάνω σε άλλα «ξένα» αντικείμενα, πλην της επιστήμης που υπηρετεί από νεαρή ηλικία και διακρίνεται για τις επιδόσεις του σε αυτήν εδώ και 3 ή 4 ολόκληρες δεκαετίες.

Το… ρεκόρ του, όμως, είναι ότι πρόκειται για τον πρώτο επικεφαλής φαρμακευτικής έρευνας ο οποίος κατάφερε να γίνει δισεκατομμυριούχος!

Στα 62 του χρόνια ο Γιανκόπουλος φιγουράρει στη θέση νο 2.076 της «χρυσής» λίστας του Forbes με net worth 1,4 δισ. δολάρια για το 2022, αλλά ήδη σε real time εμφανιζόταν τις προηγούμενες ημέρες πλουσιότερος κατά 200 εκατ. δολάρια ακόμα, με χαρτοφυλάκιο αξίας 1,6 δισ. δολάρια και αρκετά πιο ψηλά στην κατάταξη…

Ως βασική πηγή του πλούτου του αυτοδημιούργητου επιχειρηματία και επιστήμονα παρουσιάζεται ο τομέας των pharmaceuticals και ο ίδιος είδε το ύψος της περιουσίας του να εκτινάσσεται στα 1,6 δισ. δολάρια, από 1,1 δισ. δολάρια το 2020 και το 2021 και 1,2 δισ. δολάρια το 2019. Κατά 400 εκατ. δολάρια, δηλαδή, μέσα σε μια 3ετία…

Για την ιστορία: ο Ελληνοαμερικάνος billionaire, έλαβε το πτυχίο του ως γιατρός και το διδακτορικό του, M.D. και Ph.D, από το φημισμένο Columbia University και στα 28 του έγινε καθηγητής βιολογίας.
Ο Γιανκόπουλος ήταν, επίσης, φιναλίστ το 1976 στο Westinghouse Science Talent Search, πρόγραμμα το οποίο ονομάζεται πια Regeneron Science Talent Search και χρηματοδοτείται από την εταιρεία του.

Στην συνέχεια προσχώρησε στην εισηγμένη φαρμακευτική Regeneron, έναν χρόνο μετά την ίδρυση της (1988) ως start up από τον δισεκατομμυριούχο σήμερα Leonard Schleifer, ηγήθηκε της εφεύρεσης 7 εγκεκριμένων φαρμάκων και μιας τεχνολογικής πλατφόρμας, έχει κατοχυρώσει περισσότερες από 100 πατέντες και σήμερα διατηρεί στην κατοχή του ένα ποσοστό (το Forbes αναφέρει 2%) επί του μετοχικού κεφαλαίου της.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης