ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Νέες μεγάλες επενδύσεις, αλλά και «ευκαιρία» στα υπεράκτια αιολικά

ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Νέες μεγάλες επενδύσεις, αλλά και «ευκαιρία» στα υπεράκτια αιολικά

Σε πλήρη εξέλιξη η υλοποίηση του δεκαετούς αναπτυξιακού προγράμματος, ύψους 5 δισ. ευρώ, μέχρι το 2030 - Τι ανέφερε η διοίκηση στους αναλυτές

admhe
Στη διατήρηση των κεφαλαιουχικών δαπανών (CapEx) σε πολύ υψηλά επίπεδα, με την απρόσκοπτη συνέχιση του δεκαετούς επενδυτικού προγράμματος ύψους 5 δισ. ευρώ έως το 2030, αλλά και στη στόχευση σε νέες επενδυτικές ευκαιρίες το επόμενο διάστημα εστίασε, μεταξύ άλλων, η διοίκηση της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2021.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν η εταιρεία διαβλέπει ανάμεσα σε αυτές τις επενδυτικές ευκαιρίες και τον τομέα ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών πάρκων, όπου ο ΑΔΜΗΕ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για τη διασύνδεσή τους. Αν και η διοίκηση δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες εν αναμονή του σχετικού θεσμικού πλαισίου, από το οποίο θα εξαρτηθεί σε ένα βαθμό και το μέγεθος αυτής της νέας αγοράς, τόνισε ότι ο ΑΔΜΗΕ θα δρομολογήσει επιπρόσθετες επενδύσεις που δεν περιλαμβάνονται στο παρόν δεκαετές πρόγραμμα.

Από πλευράς της διοίκησης ο Διευθύνων Σύμβουλος Ιωάννης Καράμπελας χαρακτήρισε το 2021 έτος μεγάλων προκλήσεων, δεδομένων των σοβαρών συνεπειών της πανδημίας και των έκτακτων καιρικών φαινομένων.
Άλλα στελέχη που εξειδίκευσαν τα αποτελέσματα αναφέρθηκαν αναλυτικά στην εξέλιξη του δεκαετούς επενδυτικού προγράμματος και στην σημασία της επόμενης τετραετίας τόσο για την υλοποίησή του όσο και για την επίτευξη γενικότερα των κλιματικών στόχων που έχουν τεθεί.

Κλείσιμο
Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Λύσεις αναζητούν οι Αρχές για να παρακάμψουν την άρνηση της Πισπιρίγκου να αποκαλύψει τους κωδικούς της

Βροχές σήμερα στα δυτικά και βόρεια - Πάσχα με 25αρια

Φιλορώσοι αυτονομιστές λένε πως πήραν την Κρεμίμνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης