14η αξιολόγηση: Γιατί διακυβεύονται πολλά παραπάνω από 750 εκατ. ευρώ

14η αξιολόγηση: Γιατί διακυβεύονται πολλά παραπάνω από 750 εκατ. ευρώ

Διαπραγμάτευση-εξπρές Σταϊκούρα με τους θεσμούς - Το «στοίχημα» για έξοδο από την αυστηρή εποπτεία και την συνεχή αναβάθμιση της Οικονομίας - Τα «αγκάθια» και οι «νάρκες»

Staikouras
Να δώσει συνέχεια στο θετικό αφήγημα με το οποίο έχει εντυπωσιάσει οίκους αξιολόγησης και διεθνείς οργανισμούς την τελευταία διετία, θα δοκιμάσει και πάλι ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στην «εφ’ όλης της ύλης» σύσκεψη που θα έχει σήμερα με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Θέλει να πάει σε «αξιολόγηση – εξπρές» και... αυθημερόν διαπραγμάτευση, την γρηγορότερη «από καταβολής» Τρόικας και κουαρτέτου. Και αφού η 13η Αξιολόγηση στέφθηκε από τόσο ευτυχή έκβαση, ευελπιστεί ότι και η 14η δεν μπορεί να αποδειχθεί λιγότερο «γούρικη» και επιτυχημένη.

Πρώτος στόχος του υπουργού Οικονομικών είναι να εξασφαλίσει την «δόση» των 750 εκατομμυρίων ευρώ. Κύριος στόχος είναι μια Έκθεση Αξιολόγησης που να λέει πως έγιναν όσα δεν έγιναν όλα τα προηγούμενα χρόνια στα Μνημόνια. Και να βγει η χώρα από την… «μονάδα» αυξημένης εποπτείας που -μόνη αυτή- βρίσκεται, μαζί και με μια μία «bonus» δόση 750 εκατ. ευρώ επιπλέον ως το καλοκαίρι.

Αν τα καταφέρει όλα αυτά, μπορεί να προσβλέπει και σε ένα «ράλι αναβάθμισης» της ελληνικής οικονομίας, το οποίο (εν καιρώ πολέμου) ήδη ξεκίνησε από τους Οίκους Αξιολόγησης, έως την επενδυτική βαθμίδα που –μόνη αυτή- δεν έχει στην Ευρώπη.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι φρικαλεότητες στην Μπούτσα ίσως είναι απλά «η κορυφή του παγόβουνου», εκτιμούν οι ΗΠΑ


Survivor: Οι… φωτιές που έβαλε ο Εμμανουήλ, η «μπλε» επικοινωνία και η τελική απόφαση του Τάκη – Δείτε βίντεο


ΗΠΑ: Για πρώτη φορά γυναίκα ονομάζεται επικεφαλής της Ακτοφυλακής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης