Nord Stream 2: Τι είναι τελικά αυτός ο αγωγός και γιατί έχει γίνει το «μήλον της έριδος»

Nord Stream 2: Τι είναι τελικά αυτός ο αγωγός και γιατί έχει γίνει το «μήλον της έριδος»

Πρόθεση είναι ο αγωγός να παρέχει στην Ευρώπη επαρκή ποσότητα φυσικού αερίου και να δίνει στη Ρωσία πιο άμεση πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά αερίου - H επισφαλής θέση της Γερμανίας και η απομόνωση της Ουκρανίας - Τι θα χάσει η Ρωσία αν δεν λειτουργήσει ο αγωγός

Nord_Stream_2
Η κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stram 2 βρίσκεται στο επίκεντρο της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και, ανάλογα με ποιον ρωτά κανείς, είναι είτε ένας βιώσιμος τρόπος για την ενεργειακή εξασφάλιση της Ευρώπης ή ένα μέσο για έναν ρωσικό υβριδικό πόλεμο.

Οσο διαρκούσε η κατασκευή του, οι Γερμανοί επιχειρούσαν να υποβαθμίσουν τις επικρίσεις για το έργο, ωστόσο παραμένουν οι ανησυχίες για την ασφάλεια και τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Τι είναι ο Nord Stream 2;

Είναι ένας αγωγός που θα συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας. Ο νέος αγωγός περνά δίπλα από τον ήδη ολοκληρωμένο Nord Stream και θα διπλασιάσει την ποσότητα αερίου που θα μεταφέρει μέσω της Βαλτικής, στα 110 δισ. κυβικά μέτρα τον χρόνο.

Πρόθεση είναι ο αγωγός να παρέχει στην Ευρώπη επαρκή ποσότητα φυσικού αερίου και να δίνει στη Ρωσία πιο άμεση πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά αερίου. Ωστόσο, την ώρα που η ένταση μεταξύ Ρωσίας – Δύσης φτάνει στο χειρότερο σημείο εδώ και δεκαετίες, πολλοί είναι σκεπτικοί για την αμιγώς οικονομική διάσταση του πρότζεκτ.

Διαβάστς αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Παγώνη: Κανείς δεν αποκλείει να υπάρξει μια νέα παραλλαγή

Δολοφονία Μακρή: Σήμερα ξεκινά η δίκη - Εκτέλεσαν τον βασικό μάρτυρα 7 μέρες πριν!

Από τη Σερ μέχρι την Γκουίνεθ Πάλτροου: Πέντε σελέμπριτι που «τρόλαραν» τον έγγαμο βίο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης