Χρηματιστήριο Αθηνών: Προσπάθεια αντίδρασης μετά το αρχικό sell off λόγω Ουκρανίας

Χρηματιστήριο Αθηνών: Προσπάθεια αντίδρασης μετά το αρχικό sell off λόγω Ουκρανίας

Προσπάθεια θετικής αντίδρασης και στις ευρωπαϊκές αγορές - Ποια είναι η τεχνική εικόνα για τον Γενικό Δείκτη - Αποκλιμάκωση της τιμής του φυσικού αερίου - Πώς κινούνται μέταλλα και πετρέλαιο

xrimatistirio-athinon-5468
Με τους αγοραστές να κάνουν την εμφάνιση τους και να οδηγούν το Χρηματιστήριο Αθηνών σε αντίδραση από τα χαμηλά ημέρας, συνεχίζεται η σημερινή συνεδρίαση με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει πτώση κατά 2,53% στις 946,48 μονάδες.

Η κίνηση του δείκτη ακολουθεί τη θετική αντίδραση των Ευρωπαϊκών αγορών οι οποίες διαπραγματεύονται σε πιο υψηλά επίπεδα από το πρωινό sell-off και εν αναμονή της έναρξης της συνεδρίασης της Αμερικάνικης αγοράς η οποία στα futures δείχνει ότι θα ξεκινήσει οριακά αρνητικά.

Αντίστροφη κίνηση βλέπουμε και στις τιμές του Ευρωπαϊκού φυσικού αερίου το οποίο παρά την σημερινή θετική του απόδοση κατά 4,49% έχει υποχωρήσει από τα υψηλά ημέρας δίνοντας μια μικρή ανάσα στην ενεργειακή κρίση που περνά η Ευρώπη λόγω της Ουκρανικής κρίσης.

Ακόμη ανοδικά κινούνται Χρυσός, Ασήμι και Πλατίνα τα οποία σημειώνουν κέρδη άνω του 1% με τους επενδυτές να στρέφονται σε πιο ασφαλή καταφύγια για μέρος των κεφαλαίων τους ενώ παράλληλα οι αγορές παρακολουθούν επίσης την άνοδο του πετρελαίου προς τα 100 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από το 2014.

Κλείσιμο
Με την Ρωσία να έχει κλείσει τις κάνουλες του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη ανεβάζοντας τις τιμές ενέργειας στα ύψη, κάτι που επιτείνει τις πληθωριστικές πιέσεις είναι φανερό ότι οι επενδυτές προσπαθούν να τιμολογήσουν τις νέες προκλήσεις μειώνοντας τις μετοχικές τους θέσεις ειδικά όταν έχουν κέρδη όπως έχει δώσει ο Τραπεζικός κλάδος φέτος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όποιες εντολές αγοράς γίνονται κοντά στα ενδοσυνεδριακά χαμηλά, εύλογα καθώς οι εξελίξεις στην Ουκρανία δεν παραπέμπουν σε άμεση/δραστική αποκλιμάκωση, τουλάχιστον για αύριο.

Τεχνικά και μετά το σημερινό άνοιγμα ο Γενικός Δείκτης αν χαθεί η στήριξη των 940 και 936 μονάδων, με “φίλτρο” δύο συνεδριάσεων, οι αμέσως επόμενες εντοπίζονται στις 931 (ημερήσιο “stop long”), 917 (εκθετικός ΚΜΟ 60 ημερών) και η ζώνη 900 – 885 την οποία υπερασπίζονται οι δύο ΚΜΟ 200 ημερών.

Για τον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος έχει επανέλθει άνω της ενδιάμεσης στήριξης των 2300 μονάδων με τις 2280 μονάδες να είναι το επόμενο επίπεδο (ημερήσιο “stop long”) το οποίο όσο ανθίστανται, οι “buyers” έχουν ελπίδες για αναρρίχηση προς τις 2390 μονάδες. Αντίθετα κλείσιμο χαμηλότερα των 2200, μπορεί να βάλει σε δοκιμασία την επόμενη στήριξη στις και 2175 – 2135 (σπεύδουν οι δύο ΚΜΟ 200 ημερών).

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει απώλειες 2,93% και βρίσκεται στις 2.306,52 μονάδες η Ελλάκτωρ συνεχίζει να είναι η μοναδική μετοχή με θετικό πρόσημο σημειώνοντας άνοδο 1,15% ενώ αντίθετα η Πειραιώς σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες υποχωρώντας κατά 4,46%. Jumbo, Eurobank, Βιοχάλκο, Alpha Bank, Εθνική, Μυτιληναίος, Coca Cola, Aegean και ΕΛΧΑ σημειώνουν απώλειες άνω του 3%, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Quest, ΓΕΚ Τέρνα και Λάμδα σημειώνουν απώλειες άνω του 2% και Τιτάνας, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ και Σαράντης σημειώνουν απώλειες ανω του 1%.

Πηγή: newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τύμπανα πολέμου στην Ουκρανία: Τα ενεργειακά σενάρια που συζήτησαν στο Μαξίμου

Ουκρανία: Πώς δολοφονήθηκαν οι δύο Έλληνες - «Οι στρατιώτες πρέπει να είχαν καταναλώσει βότκα»

Παίδων «Η Αγία Σοφία»: Επανασυγκολλήθηκε το χέρι 11χρονου που είχε ακρωτηριαστεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης