Επίδομα 534 ευρώ και Συν-Εργασία: Πότε θα γίνουν οι επόμενες πληρωμές

Επίδομα 534 ευρώ και Συν-Εργασία: Πότε θα γίνουν οι επόμενες πληρωμές

Αύριο οι πληρωμές για δώρο Χριστουγέννων και υπόλοιπα του 2021 - Την ερχόμενη εβδομάδα θα λάβουν τα 534 ευρώ όσοι βγήκαν σε αναστολή τον Ιανουάριο

anastoli
Μετά τις 7 Φεβρουαρίου αναμένεται να πληρωθούν  όσοι εργαζόμενοι βγήκαν σε αναστολή σύμβασης τον Ιανουάριο, ενώ αύριο Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου πληρώνονται  οι εργαζόμενοι του μηχανισμού Συν-εργασία την αναλογία του Δώρου Χριστουγέννων καθώς και τα υπόλοιπα πληρωμών για τους μήνες Σεπτέμβριος και Νοέμβριος 2021.

Η πληρωμή προς τους δικαιούχους-εργαζόμενους της αναλογίας του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων 2021, που βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, ολοκληρώνεται αυτοματοποιημένα από τα δεδομένα που τηρούνται στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», αναφορικά με τις ημέρες αναστολής των συμβάσεων εργασίας εκάστου μισθωτού, τις ημέρες υπαγωγής στον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης Συν-Εργασία και τα καταβαλλόμενα για τις αντίστοιχες αιτίες ποσά οικονομικής ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Την επόμενη εβδομάδα τα 534 ευρώ

Την ερχόμενη εβδομάδα λοιπόν, αναμένεται να πληρωθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ στους εργαζομένους που η σύμβαση εργασίας τους τέθηκε σε αναστολή τον μήνα Ιανουάριο.

Οι αναστολές αναμένεται να μειωθούν τον Φεβρουάριο, καθώς επανήλθε η μουσική και δεν υπάρχει πλέον ωράριο στη διασκέδαση και στην εστίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ιανουάριο μπήκαν σε αναστολή περίπου 55.000 εργαζόμενοι σε 15.000 επιχειρήσεις, κυρίως από τους κλάδους της εστίασης και της διασκέδασης που δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν την Πρωτοχρονιά και κυρίως εξαιτίας της απαγόρευσης της μουσικής.

Ειδικότερα, τον Ιανουάριο είχαν τη δυνατότητα να θέτουν σε προσωρινή αναστολή το 100% των εργαζομένων τους τα νυχτερινά κέντρα και μπαρ και οι αίθουσες συναυλιών και επαγγέλματα συναφή με τη μουσική.

Κλείσιμο
Επίσης οι:

-Τέχνες του θεάματος και θέατρα
-Χώροι εκδηλώσεων και θεαμάτων
-Διοργάνωση γάμων και εκδηλώσεων
-Παιδότοποι

Παράλληλα τον Ιανουάριο τη δυνατότητα να θέτουν σε αναστολή έως 25% των εργαζομένων τους και τουλάχιστον έναν εργαζόμενο είχαν οι επιχειρήσεις στους ακόλουθους κλάδους:

-Εστίαση
-Υπηρεσίες τροφοδοσίας εκδηλώσεων (catering)
-Ξενοδοχεία
-Ταξιδιωτικά γραφεία και υπηρεσίες κρατήσεων
-Κινηματογράφοι
-Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων
-Γυμναστήρια
-Αθλητική εκπαίδευση και αθλητικές δραστηριότητες
-Σχολές χορού
-Φυσική ευεξία
-Πάρκα αναψυχής και θεματικά πάρκα
-Καζίνο

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο Μονογυιού: «Έλιωσαν τα δακτυλικά μου αποτυπώματα, αλλά δεν έσωσα τον Τζώρτζη»

Κύκλωμα μαστροπείας: Γνωστή πιανίστα-συνοδός εξαπατά εύπορους άνδρες

CNN: Το χρονικό της «ροζ» σχέσης που στοίχισε στον πρόεδρο του δικτύου τη θέση του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης