Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πώς χάθηκε κάθε… ελπίδα στην Αττική Οδό

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πώς χάθηκε κάθε… ελπίδα στην Αττική Οδό

Οι δραματικές ώρες που έφεραν το χάος στoν αστικό οδικό άξονα - Τι πήγε στραβά και οδήγησε στο αλαλούμ, η σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό, οι αστοχίες και οι αιφνιδιαστικές παραιτήσεις

attiki_odos_newmoney_xr
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Αττική Οδό, δύο μόλις 24ωρα μετά τον πολύωρο εγκλωβισμό χιλιάδων οδηγών, με τον Πρωθυπουργό να διατάζει χθες το πρωί την επιβολή αποζημίωσης 2.000 ευρώ για κάθε όχημα και λίγες ώρες αργότερα να παραιτείται ο διευθύνων σύμβουλος κ. Βασίλης Χαλκιάς.

Το μακροβιότερο στέλεχος του ομίλου Ελλάκτωρ, ο πιο στενός συνεργάτης της προηγούμενης διοίκησης που παρέμεινε στο τιμόνι παρά την διοικητική και μετοχική θύελλα των τελευταίων ετών, κ. Βασίλης Χαλκιάς δήλωσε χθες την παραίτησή του υπό το βάρος της ευθύνης που αναλογεί στην Αττική Οδό για όσα δραματικά συνέβησαν σε συνθήκες ψύχους στον πιο άρτιο και σύγχρονο αυτοκινητόδρομο των τελευταίων ετών.

Η επεισοδιακή κατάληξη και το «φρακάρισμα» στην Αττική Οδό χιλιάδων οδηγών μονοπώλησε την χθεσινή πολιτική επικαιρότητα, αναγκάζοντας τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να επιβάλλει ως ένδειξη ελάχιστης δημόσιας συγνώμης από την πλευρά των διαχειριστών αλλά και της πολιτείας, την επιβολή του προστίμου και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή να παραπέμπει την υπόθεση στην αρμόδια «Επιτροπή Διερεύνησης» για να αναζητήσει ευθύνες και να επιβάλλει πρόσθετες αυστηρές κυρώσεις εναντίον της εταιρείας. O κ. Καραμανλής δήλωσε χθες ότι η Επιτροπή έχει ήδη συσταθεί βάσει του σχετικού νόμου του 2020 και θα εκδώσει πόρισμα εντός των 20 ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης