Ενεργειακή κρίση: Ο «Nord Stream 2» θα σταθεροποιήσει τις τιμές φυσικού αερίου, λέει ο Πούτιν

Ενεργειακή κρίση: Ο «Nord Stream 2» θα σταθεροποιήσει τις τιμές φυσικού αερίου, λέει ο Πούτιν

Ο Nord Stream- 2 είναι έτοιμος να τεθεί σε λειτουργία, λέει η Gazprom

nord_stream_main
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream-2 θα εξυπηρετήσει στη σταθεροποίηση των τιμών φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης ο Πούτιν είπε, επίσης, ότι η δεύτερη γραμμή του αγωγού Nord Stream-2 σύντομα θα πληρωθεί με φυσικό αέριο.

Στο μεταξύ, Ρώσοι αξιωματούχοι εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για το project του Nord Stream 2, σε μια περίοδο που οι εντάσεις σχετικά με την Ουκρανία προκαλούν νέες εκκλήσεις από αντιπάλους της Ρωσίας για κατάργηση του, που μπορεί να ξεκινήσει τη λειτουργία του το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Γερμανία Σεργκέι Νετσάεφ και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Βλαντιμίρ Τσίζοφ δήλωσαν αυτή την εβδομάδα ότι το έργο είναι καθόλα νόμιμο και θα προχωρήσει, παρά την πίεση για ανατροπή την τελευταία στιγμή.

Gazprom: Ο Nord Stream- 2 είναι έτοιμος να τεθεί σε λειτουργία

Η δεύτερη γραμμή του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream- 2, που ξεκινάει από τη Ρωσία και καταλήγει στη Γερμανία, έχει ολοκληρώσει την πλήρωση της με φυσικό αέριο και η γραμμή είναι έτοιμη για να αρχίσει εξαγωγές φυσικού αερίου, δήλωσε ο Αλεξέι Μίλερ, επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού κατά τη διάρκεια thw κυβερνητικής σύσκεψης.

«Σήμερα στις 12 .58 ώρα Μόσχας η Gazprom ολοκλήρωσε την πλήρωση με φυσικό αέριο της δεύτερης γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2. Έτσι τώρα και η πρώτη και η δεύτερη γραμμή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 βρίσκονται υπό πίεση και είναι πλήρως έτοιμες για να λειτουργήσουν» , δήλωσε ο Μίλερ.

Ο Μίλερ δήλωσε επίσης ότι η Gazprom έχει τηρήσει όλες τις μακροπρόθεσμες συμβάσεις προμήθειας φυσικού αερίου.



Ειδήσεις σήμερα:

Λύτρα 2 εκατ. ευρώ ζητούν οι απαγωγείς του Κυπαρίσση - Έστειλαν φωτογραφίες του στον αδελφό του

Έως τις 12:00, χωρίς μουσική και με καθήμενους η εστίαση - Μέχρι τις 2:00 το ρεβεγιόν

Εφιαλτική πρόβλεψη Σαρηγιάννη με αύξηση των κρουσμάτων και 800 διασωληνωμένους 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης