Λύτρα 2 εκατ. ευρώ ζητούν οι απαγωγείς του Κυπαρίσση - Έστειλαν φωτογραφίες του στον αδελφό του

Λύτρα 2 εκατ. ευρώ ζητούν οι απαγωγείς του Κυπαρίσση - Έστειλαν φωτογραφίες του στον αδελφό του

Οι απαγωγείς στέλνουν φωτογραφίες με τον επιχειρηματία δεμένο, ώστε να διαβεβαιώσουν την οικογένειά του πως είναι ζωντανός - «Δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα» λένε γείτονες και φίλοι του επιχειρηματία

kiparisis-main
Με πλήρη μυστικότητα και ιδιαίτερη προσοχή για το τι κρύβεται πίσω από την αρπαγή του επιχειρηματία χθες τα μεσάνυχτα, προσεγγίζουν την υπόθεση οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πιθανότατα οι δράστες έστησαν καρτέρι κοντά στο σπίτι του επιχειρηματία στην περιοχή του Πικερμίου και τον άρπαξαν την ώρα που μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο με φιλικό πρόσωπο.

Σύμφωνα με πρόσωπα του περιβάλλοντός του, λίγες ώρες αργότερα οι απαγωγείς τηλεφώνησαν στον αδελφό του και ζητούν 2 εκατομμύρια ευρώ μετρητά προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο. Μάλιστα, έστειλαν και φωτογραφίες με τον Γιώργο Κυπαρίσση δεμένο με τα χέρια πίσω από την πλάτη και τα πόδια ώστε να διαβεβαίωσουν τον αδελφό του πως είναι ζωντανός. Ίδια πηγή ανέφερε πως οι απαγωγείς φαίνεται πως είναι αδίστακτοι και διαπραγματεύονται σκληρά για την απελευθέρωση του Γιώργου Κυπαρίσση.

Οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι υπήρχαν δύο ομάδες. Η μια παρακολουθούσε τον επιχειρηματία από τη στιγμή που έφυγε από το Μενίδι, πήγε στα Λιόσια για φαγητό και στη συνέχεια πήρε το δρόμο για το σπίτι του και η δεύτερη τον περίμενε και όταν έλαβε σήμα από την πρώτη, τον άρπαξε όταν μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο.

Η έρευνα της Αστυνομίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και εκτιμάται ότι τα οχήματα που βρέθηκαν καμένα στα Σπάτα, πέντε χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του, εκτιμάται ότι ήταν αυτά που χρησιμοποίησαν οι δράστες στο σχέδιο της αρπαγής του επιχειρηματία.

«Δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα» λένε γείτονες και φίλοι του επιχειρηματία

Ως έναν ήσυχο οικογενειάρχη που δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα με τις συναλλαγές αλλά και τις κοινωνικές του σχέσεις περιγράφουν τον Γιώργο Κυπαρίσση οι γείτονές του στο Μενίδι.

Κλείσιμο
Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που βρίσκονται δίπλα από την εταιρεία ανταλλακτικών του επιχειρηματία έμαθαν αργά το μεσημέρι για την εξαφάνισή του και δεν μπορούσαν να το πιστέψουν.

Εξαφάνιση επιχειρηματία Κυπαρίσση - Δηλώσεις


«Μια χαρά άνθρωποι είναι τα παιδιά και πολύ καλοί στη δουλειά τους. Γιατί να γίνει; Είναι άσχημα πράγματα αυτά, δεν πρέπει να γίνονται αυτά. Αυτό που έχω να πω για τα παιδιά, είναι πολύ καλά παιδιά. Μου κάνει εντύπωση και στεναχωριέμαι με αυτό που συνέβη», λέει στο protothema.gr ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης στην Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι που δεν έχει μέρες να δει τον Γιώργο.

«Χθες δεν έτυχε να τον δω γιατί είχα κλείσει νωρίς το μαγαζί και τις τελευταίες ημέρες έλειπα. Ήρθα, άνοιξα το μαγαζί μου αλλά δεν έτυχε να μιλήσουμε», τονίζει.

«Ο Γιώργος είναι χρόνια εδώ με τον αδελφό του, είναι πολύ καλό παιδί, καλά παιδιά και τα δύο. Ξαφνιαστήκαμε με την απαγωγή γιατί είναι καλά παιδιά. Τον είχα δει προχθές, βλεπόμαστε γιατί είμαστε απέναντι. Χθες δεν τον είχα δει τον Γιώργο», δηλώνει στο protothema.gr ο κ. Μάρκος, φίλος των αδελφών Κυπαρίσση, που έχει και αυτός συνεργείο στην περιοχή. Θυμάται, μάλιστα, και την ένοπλη ληστεία που είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2020 με θύμα τον αδελφό του Γιώργου Κυπαρίσση.

Εξαφάνιση επιχειρηματία Κυπαρίσση - Δηλώσεις 2


«Είχαν πυροβολήσει τον αδελφό του στο πόδι. Είχαν μπει με το σχόλασμα για να κλέψουν. Αρνήθηκε να τους δώσει τα χρήματα και είχαν πυροβολήσει στο πόδι, είχαν τραυματίσει τον αδελφό του. Εδώ είναι μια περιοχή που έχει εγκληματικότητα γενικά», υπογραμμίζει ο κ. Μάρκος.

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται και ένας στενός φίλος του επιχειρηματία ο οποίος πληροφορήθηκε για την απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση από τα ΜΜΕ.

«Τρώγαμε μαζί. Μια χαρά ήταν με τα παιδιά το Σαββατοκύριακο. Κάναμε μαζί Παραμονή Χριστουγέννων. Δεν μας ανέφερε κάτι», δηλώνει στο protothema.gr προσπαθώντας να θυμηθεί αν απασχολούσε κάτι τον φίλο του.

«Δεν ήταν αγχωμένος με τα επαγγελματικά του. Απλώς ήταν λίγο με τα παιδιά κουρασμένος. Δεν κατάλαβα ότι τρέχει κάτι κακό. Απειλές δεν γνωρίζω να έχει δεχθεί ποτέ από κανέναν. Και την Κυριακή το βράδυ μαζί ήμασταν. Ο άνθρωπος δεν έδειχνε να δέχεται πίεση από κάτι», συμπληρώνει ο 40χρονος ο οποίος το βράδυ της Κυριακής διασκέδαζε με τον Γιώργο Κυπαρίσση σε γνωστό εστιατόριο του Πειραιά.


Ειδήσεις σήμερα:

Ανησυχούν οι ειδικοί για την άνοδο της θερμοκρασίας στην Αλάσκα - Ο υδράργυρος «σκαρφάλωσε» σχεδόν στους 20 βαθμούς


Χριστουγεννιάτικη απόδραση στο Παρίσι για την Ιωάννα Τούνη

H αστυνομία εισέβαλε σε διαδικτυακή εφημερίδα στο Χονγκ Κονγκ και συνέλαβε δημοσιογράφους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης