Ενεργειακή κρίση: Δίχτυ προστασίας και επιδοτήσεων στο ρεύμα για όλο το 2022

Ενεργειακή κρίση: Δίχτυ προστασίας και επιδοτήσεων στο ρεύμα για όλο το 2022

Επιδότηση 40 ευρώ για τους αγρότες και για τον Αύγουστο - Όλα τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης που προβλέπει τροπολογία των συναρμόδιων υπουργείων

energias
Την διατήρηση της επιδότησης ηλεκτρικής ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις της χαμηλής τάσης, για όλο το 2022 προεξοφλεί το συνεχιζόμενο ράλι των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας ενώ στο κλαμπ των πληττόμενων καταναλωτών προστίθενται και οι αγρότες.

Την ώρα που οι διεθνείς τιμές φυσικού αερίου συνεχίζουν να καλπάζουν και σήμερα η τιμή της χονδρεμπορικής στην Ελλάδα θα φτάσει στα 348 ευρώ η μεγαβατώρα και η μέγιστη στα 463 ευρώ/ΜW, η κυβέρνηση καλείται να επεκτείνει την πολιτική στήριξης στα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους αγρότες προκειμένου να αντιμετωπίσουν το σοκ των διαδοχικών αυξήσεων στο ρεύμα.

Η ένταση της κρίσης αν και επιβεβαιώνει την συνέχιση των μέτρων, δείχνει το δρόμο και για την αλλαγή των κριτηρίων στην χορήγηση της επιδότησης, η οποία όπως έχει εξαγγείλει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ θα πάψει από την νέα χρονιά να είναι οριζόντια. Πολιτική όμως που συναντά έντονο προβληματισμό στην αγορά, η οποία εκτιμά ότι το ράλι τιμών θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες και επομένως οι επιδοτήσεις πρέπει να συνεχιστούν για όλους. Διαφορετικά, ο κλάδος της προμήθειας θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα νέο κύμα ανεξόφλητων οφειλών καθώς τα μεσαία νοικοκυριά θα δυσκολευτούν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Έχουν ξεφύγει σε αδιανόητο βαθμό οι τιμές της ενέργειας στην ΕΕ», λέει ο Γεωργιάδης

Κατατέθηκε η τροπολογία για τη νομική προστασία του υγειονομικού προσωπικού από αρνητές

«Μύλος» το κόμμα του Τράγκα - Ο Κουρτζίδης, η διαδοχή και οι καταγγελίες από την οικογένεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης