Ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών και τις ευρωαγορές

Ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών και τις ευρωαγορές

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 873,91 μονάδες με κέρδη 0,71% - Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,8%

xrimatistirio
Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω ανοδικής αντίδρασης των ευρωπαϊκών αγορών μετά τη χθεσινή υποχώρηση.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 873,91 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,71%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,05 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,63%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,52%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Elvalhalcor (+2,74%), του ΟΛΠ (+2,53%), της Motor Oil (+1,34%) και της Τιτάν (+1,31%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,43%), της ΔΕΗ (-0,90%) και της Aegean Airlines (-0,72%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ασφαλειών (+2,43%) και των Τροφίμων (+1,12%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-0,80%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-0,52%).

Ανοδικά κινούνται 41 μετοχές, 14 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κτήμα Λαζαρίδη +9,47% και Medicon +6,22%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Δομική Κρήτης (-2,76%) και Inform Λύκος -1,62%.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν άνοδο στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, καθώς επέστρεψαν αυτοί που αναζητούν ευκαιρίες ύστερα από έναν δύσκολο Νοέμβριο, αν και οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για το εάν το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον θα πλήξει την οικονομική δραστηριότητα τους χειμερινούς μήνες.

Κλείσιμο
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,8% στις 10:16 ώρα Ελλάδας.

Οι μετοχές των εταιριών εξόρυξης σημείωσαν άνοδο 2% αφού οι τιμές του χαλκού ανέκαμψαν καθώς περιορίστηκαν οι ανησυχίες για το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, ενώ οι μετοχές των εταιριών πετρελαίου κατέγραψαν άλμα 2,1% εν όψει συνεδρίασης του ΟΠΕΚ, κατά την οποία οι μεγάλοι παραγωγοί θα συζητήσουν πώς θα αντιδράσουν σε πιθανή μείωση της ζήτησης λόγω της Όμικρον.

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρκ Πολυμερόπουλος: Ο Έλληνας της CIA φυγάδευσε τον Ρώσο πράκτορα που έκλεβε τα μυστικά του Πούτιν

Οικογένεια Πακιστανών στην Αθήνα κατήγγειλε 19χρονο για βιασμό της 15χρονης κόρης τους και του ζήτησε οικόπεδο στη Γλυφάδα

Ο Νίκος Στραβελάκης μιλάει για το πώς χτυπήθηκε από τον κορωνοϊό και τις 5 ύπουλες «παγίδες» που βίωσε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης