Ισχυρή ανάκαμψη στη Wall Street μετά το sell off της Παρασκευής

Ισχυρή ανάκαμψη στη Wall Street μετά το sell off της Παρασκευής

Μετά την τοποθέτηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι -επί του παρόντος- αποκλείει τα lockdown ως μέτρο περιορισμού της μετάλλαξης «Οmicron»

wall_monday11
Ανάκαμψη παρουσίασε η Wall Street, το οποίο μετά το sell off της περασμένης Παρασκευής, σημείωσε ισχυρό θετικό πρόσημο, μετά την τοποθέτηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι -επί του παρόντος- αποκλείει τα lockdown ως μέτρο περιορισμού της μετάλλαξης «omicron».

Ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 236,6 μονάδες για να κλείσει στις 35.135,94 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,3% στις 4.655,27 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,9% στις 15.782,83 μονάδες.

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί οδήγησαν την «κούρσα» των κερδισμένων της συνεδρίασης, με την Tesla να σημειώνει άνοδο 5,1%, τη Microsoft 2,1% και την Amazon και την Apple να κερδίζουν 1,6% και 2,2% αντίστοιχα. Πτώση 2,7% παρουσίασε η μετοχή του Twitter υποχώρησαν 2,7% μετά την είδηση παραίτησης του διευθύνοντος συμβούλου Jack Dorsey.

Οι μετοχές που σχετίζονται με ταξίδια παρουσίασαν διακυμάνσεις αφού άνοιξαν με άνοδο, σημείωσαν ενδοσυνεδριακά πτώση, για να ανακάμψουν στο κλείσιμο. Η United Airlines σημείωσε άνοδο 0,7%, η Royal Caribbean κέρδισε 2,8% και η TJX Companies σημείωσε άνοδο 1,9%. Η Merck σημείωσε πτώση 5,4%. Η μετοχή της Moderna κινήθηκε υψηλότερα κατά 11,8%.

Κλείσιμο
Η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 1,52% ενώ στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1283 δολ.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης «Όμικρον» και στη Σουηδία

Πόσο χρόνο θα χρειαστεί η παραγωγή νέων εμβολίων για τη μετάλλαξη Omicron

Πολύ μεταδοτική η μετάλλαξη Omicron, απαιτεί άμεση δράση, κατέληξαν οι υπουργοί Υγείας της G7
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης