Βραδυφλεγής «βόμβα» το ενεργειακό κόστος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Βραδυφλεγής «βόμβα» το ενεργειακό κόστος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Τι δείχνουν τα αποκαλυπτικά στοιχεία της έκθεσης του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για το επιχειρείν στα χρόνια της πανδημίας και οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης

katastima
Ως βραδυφλεγή βόμβα που μπορεί να ενεργοποιήσει το τσουνάμι των λουκέτων που έως τώρα απετράπη με τα κρατικά μέτρα στήριξης, χαρακτηρίζουν παράγοντες της αγοράς την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωπες οι επιχειρήσεις της χώρας.

Στο περιθώριο της χθεσινής παρουσίασης του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ για τον «αντίκτυπο της πανδημίας στις επιχειρήσεις», εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας υπό τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Καββαθά εξηγούσαν ότι οι κρατικές παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί δεν μπορούν να ανακόψουν το τεράστιο κόστος και ειδικά σε μία περίοδο που αρχίζει να επικρατεί και πάλι αβεβαιότητα αναφορικά με την πορεία της πανδημίας, σε συνάρτηση με τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται.

«Το κόστος του ρεύματος έχει αυξηθεί ως και 170% και έχουμε τρομάξει όλοι οι επαγγελματίες. Ξαφνικά εκεί που κάποια επιχείρηση είχε το μήνα ένα λογαριασμό ρεύματος 900 – 1.000 ευρώ ξαφνικά αυτό έχει φθάσει 2.500 ευρώ. Αυτό δεν μπορεί να το αντέξει κανείς», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς. «Προτείναμε να υπάρξουν παρεμβάσεις όπως η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και στα οινοπνευματώδη που είναι απ’ τους υψηλότερους στην Ευρώπη. Ακόμα καλύτερα να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος που είναι μία αδικία για τους επαγγελματίες», σημείωνε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Δημοσκόπηση ALCO: Με rapid test οι ανεμβολίαστοι ακόμα και στα σούπερ μάρκετ, λέει το 62%

GNTM: H… χορταστική δοκιμασία, το challenge φάρσα και η αποχώρηση - Δείτε βίντεο

Καμία αντίδραση για το ρατσιστικό σχόλιο με τη μπανάνα στο βίντεο με το δώρο του Μουρίνιο στον Αφενά-Γκιάν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης