Στρατηγική συνεργασία ΔΕΗ με Microsoft – Τι συμφώνησαν οι δύο εταιρείες

Στρατηγική συνεργασία ΔΕΗ με Microsoft – Τι συμφώνησαν οι δύο εταιρείες

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους με στόχο να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ΔΕΗ

deh-microsoft
Σε μια σημαντική στρατηγική συνεργασία που θα προωθήσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ΔΕΗ και θα συμβάλλει στην επίτευξη των επιχειρηματικών και περιβαλλοντικών της στόχων, προχώρησαν ΔΕΗ και Microsoft.

Το νέο πλαίσιο συνεργασίας θα βοηθήσει τη ΔΕΗ να αξιοποιήσει τις δυνατότητες των τεχνολογιών cloud, να ενισχύσει την ασφάλεια των ψηφιακών διαδικασιών και να ψηφιοποιήσει το εργασιακό της περιβάλλον, προσφέροντας νέες δυνατότητες στους εργαζόμενους της συμπεριλαμβανομένων εκπαιδεύσεων για την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων.

Επιπρόσθετα, η συνεργασία θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για την πράσινη μετάβαση της Επιχείρησης και ειδικότερα για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, αλλά και ευκαιρίες για συνέργειες ανάμεσα στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της ΔΕΗ και της Microsoft, με στόχο την ανάπτυξη καινοτομιών που θα επιδράσουν θετικά σε όλη την αλυσίδα αξίας της ενέργειας στην Ελλάδα.

Τη νέα στρατηγική συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν ο κ. Γιώργος Στάσσης, Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ και ο κ. Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, CEO της Microsoft Ελλάδας Κύπρου και Μάλτας, παρουσία των κ. Jean Philippe Courtois, EVP & President, National Transformation Partnerships της Microsoft Corp και κ. Αλέξανδρου Πατεράκη, Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Ξάφριζε» τη μητέρα της φίλης της για να πάει στα... καλλιστεία!

Ακόμη 300.000 νεκροί από κορωνοϊό μπορεί να σημειωθούν στην Ευρώπη λόγω των ανεμβολίαστων

Νεκρός ο βιαστής παιδιών και δολοφόνος Ντέιβιντ Κοξ που ζητούσε να τον εκτελέσουν «το ταχύτερο δυνατόν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης