Πάνος Ξενοκώστας: Τα ναυπηγεία πρέπει να γίνουν ξανά κλάδος της ελληνικής ναυτιλίας

Πάνος Ξενοκώστας: Τα ναυπηγεία πρέπει να γίνουν ξανά κλάδος της ελληνικής ναυτιλίας

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΝΕΧ αποκαλύπτει πώς η Ελλάδα θα μπει στον διεθνή χάρτη της ναυπηγικής βιομηχανίας, κατασκευάζοντας κάθε τύπο πλοίου, ακόμη και πολεμικά - Το deal για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και το δίπολο με το Νεώριο

neorion
«Ενα ταξίδι 1.000 χιλιομέτρων αρχίζει με ένα βήμα». Η ρήση αποδίδεται στον Κινέζο φιλόσοφο Λάο Τσε, που έζησε τον 6ο αιώνα π.Χ., και σήμερα μπορεί να περιγράψει την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη ώστε η Ελλάδα να εισέλθει στο κλαμπ των κρατών με δυνατή ναυπηγική βιομηχανία. Το πρώτο βήμα έγινε από την αμερικανικών συμφερόντων ΟΝΕΧ με το Νεώριο.

Ακολούθησε ο Γιώργος Προκοπίου με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η σύμπραξη της ONEX με τη Fincantieri, που είναι ο 4ος μεγαλύτερος ναυπηγικός όμιλος στον κόσμο, και η στήριξη της εταιρείας Χρηματοδότησης Διεθνούς Ανάπτυξης της αμερικανικής κυβέρνησης (International Development Finance Corp. -DFC). Το δίπολο Ελευσίνα – Σύρος εξελίσσεται σε κόμβο ναυπηγικής και τεχνολογίας με ευρύτερο διεθνή χαρακτήρα.

Τα ναυπηγεία επί της ουσίας αποκτούν καθετοποίηση παραγωγής από το στάδιο της σχεδίασης, όπου έχουν πλατφόρμες έτοιμες για ένα πλοίο, την κατασκευή και την υποστήριξη. Για τα δρώμενα και την επόμενη μέρα της ναυπηγικής βιομηχανίας στην Ελλάδα μίλησε στο «business stories» ο κ. Πάνος Ξενοκώστας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ONEX.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ημέρες περσινού Νοεμβρίου θυμίζει η πορεία θανάτων λόγω Covid, «βραχνάς» οι ανεμβολίαστοι

Ζωή Αλεξοπούλου: Το χάπι δεν είναι υποκατάστατο του εμβολίου, δηλώνει η Ελληνίδα κλινική διευθύντρια της Merck

Γκουίλιαμ Πιου: Το «ασχημόπαπο» που κατέκτησε τις πασαρέλες έχει... κόκκινα γένια και κάποτε ζύγιζε 140 κιλά!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης