ΔΕΗ: Η CVC βασικός επενδυτής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

ΔΕΗ: Η CVC βασικός επενδυτής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Στα 395 εκατ. το τίμημα, εφόσον δεν υπερβαίνει τα 9 ευρώ ανά μετοχή - Mετά την ολοκλήρωση της AMK θα έχει στην κατοχή του τουλάχιστον το 10% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου με δικαίωμα ψήφου

deh
Με βασικό επενδυτή (cornerstone investor) το private equity fund CVC Capital Partners, γνωστό στην Ελλάδα από σειρά επενδύσεων στους τομείς Υγείας, Ασφαλειών και Τροφίμων, θα διενεργηθεί, όπως ανακοινώθηκε, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, ύψους τουλάχιστον 750 εκατ. ευρώ.

Το CVC προτίθεται, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, να επενδύσει έως 395 εκατ. ευρώ εφόσον πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις, περιλαμβανομένου του ότι η τιμή διάθεσης των εκδοθησομένων μετοχών δεν θα υπερβαίνει τα 9 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Cornerstone επενδυτής θα έχει εγγύηση κατανομής του αριθμού κοινών μετοχών που απαιτείται ώστε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου να έχει στην κατοχή του τουλάχιστον το 10% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου με δικαίωμα ψήφου.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Τραγωδία στα γυρίσματα του Rust: Η Χιλάρια Μπάλντουιν σπάει τη σιωπή για τον θανατηφόρο πυροβολισμό του συζύγου της Άλεκ

GNTM 4: Η δοκιμασία «γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο πρωταγωνιστής» έστειλε εκτός τον Θάνο - Δείτε βίντεο

Επεισόδια στο Γουέστ Χαμ-Τότεναμ: Τρομερό ξύλο μεταξύ οπαδών στο Λονδίνο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης