Οι τρεις ξένοι στη ΔΕΗ, η «χρυσή πανδημία» του Σκλαβενίτη και ο μυστήριος Ιταλός επενδυτής

Οι τρεις ξένοι στη ΔΕΗ, η «χρυσή πανδημία» του Σκλαβενίτη και ο μυστήριος Ιταλός επενδυτής

Χαίρετε! Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή είχε μεν υψηλούς τόνους αλλά όχι… και αξέχαστους γιατί, απλούστατα, δεν βρέθηκαν ιδιαιτέρως πειστικά επιχειρήματα για το πώς δεν ψηφίζεις μία τέτοια αμυντική συμφωνία που θωρακίζει τη χώρα σου και, ταυτοχρόνως, γίνεται με τον πιο πιστό και «φυσικό» σύμμαχό σου, τη Γαλλία.

DARKROOM_ROOM_FIN
Ας μην ξεχνάμε ότι οι Γάλλοι (τότε ήταν ο Ολάντ) απέτρεψαν το 2015 την έξοδό μας από το Eυρώ όταν ο Τσίπρας ήταν ακόμα στον αστερισμό του Βαρουφάκη. Πριν κλείσω, το θέμα των εξοπλισμών (σας ενημερώνω εγκαίρως) «από την ημέρα που ανακοινώθηκε η συμφωνία για τις φρεγάτες, πρόσθεσε στη Ν.Δ. και μία δημοσκοπική μονάδα». Μία μικρή σημείωση, πολλή… μόρφωση (παραμόρφωση, θα έλεγα) είδα περί του θέματος της Καλαμάτας (Κέντρο Eκπαίδευσης Πιλότων). Προσοχή… μας βλέπουν!

Για τη ΔΕΗ, από την περασμένη Δευτέρα η στήλη είχε περάσει το μήνυμα ότι η CVC θα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος μετά το Δημόσιο, καθώς θα αποκτήσει το 10% επιχείρησης. Για να έχετε όμως την πλήρη εικόνα σημειώστε ότι υπάρχουν δύο ακόμη διεθνείς θεσμικοί επενδυτές, που πρόκειται να αποκτήσουν σημαντικά (αλλά σαφώς και αισθητά μικρότερα του 10%) ποσοστά. Έτσι, θα έχουμε μια τριάδα βασικών επενδυτών στη ΔΕΗ.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης