Σκυλακάκης: Συμμετοχή της ΕΤΕπ με δάνεια 5 δισ. στο Σχέδιο Ανάκαμψης

Σκυλακάκης: Συμμετοχή της ΕΤΕπ με δάνεια 5 δισ. στο Σχέδιο Ανάκαμψης

Συνολικά επιδιώκεται η κινητοποίηση πόρων 60 δισ. ως το 2026, εκ των οποίων τα 30 δισ. θα προέλθουν μέσα από τα 12,7 δισ. ευρώ των δανείων

skylakakis
Συμφωνία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για να συμμετάσχει στο ελληνικό Ταμείο Ανάκαμψης με… πενταπλάσια δάνεια από όσα θα διαθέσει για την Ιταλία, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όπως δήλωσε ο κ.Σκυλακάκης, χθες το ΔΣ της ΕΤΕπ ενέκρινε «τη συνεργασία μας για ποσό δανείων μέχρι 5 δισ. ευρώ» ενώ η ανάλογη συμφωνία με την Ιταλία προβλέπει δάνεια 1 δις ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ.Σκυλακάκης, διασφαλίζεται η μόχλευση των 5 δις ευρώ από την ΕΤΕπ στο πλαίσιο της διανομής των δανείων του Σχεδίου Ακάκαμψης. Συνολικά επιδιώκεται η κινητοποίηση πόρων 60 δισ. ως το 2026, εκ των οποίων τα 30 δισ. θα προέλθουν μέσα από τα 12,7 δισ. ευρώ των δανείων.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται αντίστοιχη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης (EBRD), ενώ θα «τρέξει» και η πρόσκληση για να συμμετάσχουν και οι εγχώριες εμπορικές τράπεζες σε ανάλογες κινήσεις.

Για την ανακοίνωση των 16 παρεμβάσεων που θα ενταχθούν στο Σχέδιο Ανάκαμψης ως το 2ο πακέτο προς έγκριση έργων, πηγές του υπ.Οικονομικών ανέφεραν πως θα λάβει χώρα έως τη Δευτέρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με βιτριόλι: Συγκινημένη δηλώνει η Ιωάννα από την στήριξη του κόσμου - «Πρόσεχέ με», έλεγε στον δικηγόρο της

Μοντέλο με κοκαΐνη: Από το ριάλιτι της αγάπης στο κελί του Κορυδαλλού, ένας... έρωτας δρόμος

Καιρός: Μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές στη χώρα, κάτω από δέκα βαθμούς στα βορειοδυτικά το πρωί - 37άρια το Σαββατοκύριακο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης