Σκυλακάκης: Εντός του μήνα οι πρώτες πληρωμές για τους πυρόπληκτους

Σκυλακάκης: Εντός του μήνα οι πρώτες πληρωμές για τους πυρόπληκτους

Η άμεση προκαταβολή κυμαίνεται από 5.000 ως 20.000 ευρώ</strong>, ανάλογα με τη φθορά και θαπραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις

foties-skilakakis
Η πλατφόρμα arogi.gov.gr αναμένεται να ανοίξει στις 18 Αυγούστου και εντός του μήνα θα γίνουν οι πρώτες πληρωμές με μηδενική γραφειοκρατία και εμπιστοσύνη στους πολίτες, δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ ο Θεόδωρος Σκυλακάκης. Η τελική πληρωμή θα είναι ταχύτερη από κάθε άλλη χρονιά και θα στηρίζεται στην τελική αποτίμηση από μηχανικούς ή από τον ΕΛΓΑ στην περίπτωση των αγροτικών καλλιεργειών, πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Η άμεση προκαταβολή κυμαίνεται από 5.000 ως 20.000 ευρώ, ανάλογα με τη φθορά και θαπραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις:

-Η πρώτη προβλέπει την παροχή προκαταβολής, με την υποβολή αίτησης από τους πυρόπληκτους.

-Η δεύτερη φάση, με την καταβολή του υπόλοιπου ποσού στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί, αφού ολοκληρωθεί η επίσημη καταγραφή των ζημιών από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η κανονική αποτίμηση απαιτεί κάποιους μήνες και συνεπάγεται την τελική αποζημίωση, ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης.

H στεγαστική συνδρομή μπορεί να φτάσει έως τις 150.000 ευρώ για κατοικίες που καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές, ενώ οι πληγείσες επιχειρήσεις θα λάβουν το 70% των απωλειών του τζίρου τους και το 20% σε προκαταβολή.

Για κατοικίες που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς 20.000 ευρώ, εκ των οποίων 14.000 ευρώ είναι η προκαταβολή για τη Στεγαστική Συνδρομή και 6.000 ευρώ η αποζημίωση για την οικοσκευή.

Κλείσιμο
Για κατοικίες που δεν έχουν καταστραφεί ολοσχερώς αλλά έχουν υποστεί σοβαρές ζημίες που τις καθιστούν προσωρινά μη κατοικήσιμες 12.000 ευρώ, εκ των οποίων 8.000 ευρώ είναι η προκαταβολή για τη Στεγαστική Συνδρομή και 4.000 ευρώ η αποζημίωση για την οικοσκευή.

Για κατοικίες που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές αλλά είναι κατοικήσιμες 5.000 ευρώ, εκ των οποίων 3.000 ευρώ είναι η προκαταβολή για τη Στεγαστική Συνδρομή και 2.000 ευρώ η αποζημίωση για την οικοσκευή.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: Πάνω από 37.000 κρούσματα από τις αρχές Αυγούστου - Μεγαλώνει η πίεση σε Κρήτη - Πελοπόννησο

Στον «πάγο» από 16 Αυγούστου οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε προνοιακές δομές

Πολυτεχνείο: Το κτίριο Γκίνη Κέντρο Πολιτισμού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης