Απίστευτο: Ξαφνικά, χιλιάδες ιδιοκτήτες IX με χρέη στην Εφορία...

Απίστευτο: Ξαφνικά, χιλιάδες ιδιοκτήτες IX με χρέη στην Εφορία...

Το Newsauto.gr αποκαλύπτει ότι πάνω από 30.000 ιδιοκτήτες οχημάτων είναι πολύ πιθανό να βρεθούν αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα για ανεξόφλητα Τέλη Κυκλοφορίας 2021.

Στιγμιοτυπο_2021-08-02__9_49_23_πμ

Αντιμέτωποι με την Εφορία είναι πολύ πιθανό να βρεθούν δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων εξαιτίας λάθους υπολογισμού των Τελών Κυκλοφορίας του 2021.

Ειδικότερα όπως αποκαλύπτει το Newsauto.gr από την 1η Ιανουαρίου 2021 άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού τόσο των δασμών όσο και των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας στα καινούρια αυτοκίνητα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας από την αρχή του έτους.

Ωστόσο ο νέος τρόπος υπολογισμού τόσο του Τέλους Ταξινόμησης όσο και των Τελών Κυκλοφορίας αφορά αποκλειστικά και μόνο καινούρια αυτοκίνητα ή εισαγόμενα μεταχειρισμένα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας στην ΕΕ μετά την 1η Ιανουαρίου 2021.

Στην Ελλάδα όμως κάποιοι είτε άθελά τους είτε... εσκεμμένα έσπευσαν να πληρώσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τους αμέσως μόλις εκείνα ταξινομήθηκαν και εκδόθηκαν πινακίδες κυκλοφορίας με αποτέλεσμα το σύστημα να τα αναγνωρίζει ως καινούρια αυτοκίνητα και όχι ως εισαγόμενα μεταχειρισμένα στα οποία κυρίως τα Τέλη Κυκλοφορίας υπολογίζονται με το παλαιό σύστημα και όχι με το καινούριο.

Αποτέλεσμα της παραπάνω ενέργειας είναι να κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με υπέρογκα πρόστιμα οι ιδιοκτήτες των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων καθώς μόλις το σύστημα διαπίστωσε το λάθος που έγινε στον τρόπο υπολογισμού αυτομάτως χρέωσε με τα διπλάσια ποσά των πραγματικών Τελών Κυκλοφορίας τους ιδιοκτήτες τους!


ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης