«Πράσινο φως» στην Ιταλία από την Κομισιόν για το Σχέδιο Ανάκαμψης

«Πράσινο φως» στην Ιταλία από την Κομισιόν για το Σχέδιο Ανάκαμψης

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επισκέφθηκε την Ιταλία και συναντήθηκε με τον Μάριο Ντράγκι – Η Ιταλία θα λάβει 182,5 δισεκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

draghi_ursula
Τη Ρώμη επισκέφθηκε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δίνοντας «πράσινο φως» στο Ιταλικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συναντήθηκε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, επισημοποιώντας την έγκριση των 182,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι τον Αύγουστο, αναμένεται να καταβληθούν τα πρώτα 24,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Η συνάντηση έγινε στα κινηματογραφικά στούντιο της Τσινετσιτά, με την πρόεδρο της Κομισιόν να σημειώνει ότι σε περίπου ένα μήνα θα δοθεί το πρώτο μέρος των κονδυλίων.



«Σχεδόν 25 δισεκατομμύρια ευρώ είναι τεράστιο ποσό, όσο ένας κρατικός προϋπολογισμός. Και υπάρχει, επίσης, τεράστιο αίσθημα ευθύνης, για να εκτιμήσουμε δεόντως την συμβολή και την βοήθεια όλων των Ευρωπαίων φορολογουμένων», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Το σχέδιο δίνει προτεραιότητα στις εργολαβίες του δημοσίου, σε έναν νόμο για την ανταγωνιστικότητα και στη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος.

Από την πλευρά της, η φον ντερ Λάιεν, έκανε λόγο για ευκαιρία, που θα δώσει στην Ιταλία την ευκαιρία να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της. «Οι πόροι αυτοί πρέπει να χρησιμοποιηθούν και για να λυθούν τα προβλήματα των οικονομιών των κρατών- μελών. Και τα στούντιο της Τσινετσιτά, άλλωστε, έλαβαν το μήνυμα και θα κάνουν επενδύσεις στην ενίσχυση της ψηφιακής τεχνολογίας», τόνισε η Ορσουλα φον ντερ Λάιεν. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην απασχόληση, που όπως είπε, θα τονωθεί με το Ταμείο Ανάκαμψης σε όλες τις χώρες.



Ειδήσεις σήμερα:

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Προφυλακιστέος ο Αναγνωστόπουλος - Οδηγείται στον Κορυδαλλό


Johnson & Johnson: Η αποτελεσματικότητα κατά της ινδικής μετάλλαξης φαίνεται να είναι 60%


Σταύρος Δογιάκης: Μυστήριο με τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης